За пръв път в историята Столична община стана по-интересна за

...
За пръв път в историята Столична община стана по-интересна за
Коментари Харесай

Борис Бонев тропна с краче! Плаши с развод Васил Терзиев, ако не поеме СОС

За пръв път в историята Столична община стана по-интересна за жителите, и то от цяла България, даже от Народното събрание. Пълният безпорядък, совалките и протестът на избор на ръководител на Общинския съвет в София стигнаха до такава степен, че нацията се вторачи в драмите на политическите фигури, попаднали в най-богатата община в страната.

След като два пъти гласеният за ръководител на СОС Борис Бонев от групата на „ Продължаваме промяната ”-ДБ-„ Спаси София ” не съумя да събере нужните 31 гласа, из коридорите на „ Московска “ 33 се заприказва, че нежният брюнет инатливо тропнал с краче и настоял и трети път името му да бъде издигнато. Това евентуално ще се случи на 30 ноември, когато общинарите за трети следващ път ще се опитат да стартират работа, като изберат законен ръководител.

Кметът Васил Терзиев от ден на ден бил на мнение, че е добре ПП-ДБ да издигне различен човек с упоритост за водачество, макар че пред медиите гневно брани номинацията на Бонев. Самият консултант пък безусловно извил ръцете на градоначалника със опасността, че в случай че не си съблюдава обещанието и не го „ направи “ ръководител на СОС, той ще напусне и ще повлече и съветниците, които самичък набута в листата, научи „ Уикенд ”.

Припомняме, че Васил Терзиев бе повдигнат за кмет на София точно с ангажимента Борис Бонев да стане началник на Столичния общински съвет и вторият държал настойчиво да се съблюдава обещаната преди изборите отплата.

Отчаян обаче от все по-нарастващата опасност в партията различен да заеме мястото му за вота на 30 ноември, Бонев отишъл скрито на крайници при водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, с цел да търси поддръжка и гласове, описаха пред кореспондент на „ Уикенд ” съветници от десницата. Там, пред взора на социалистката, Бонев изплакал тъгата си и помолил за нейните деветима съветника в общината. Те обаче настойчиво не престават да гласоподават за Диана Тонова, а Нинова унищожила очакванията на Бонев с изявлението, че наклонността ще се резервира.

Реклама

Борбата за лобита и совалките сред обединенията стигнаха до такава степен, че Борис Бонев опитал да се умилква и към „ Възраждане ”.

Видели, че могат да си вдигнат цената обаче, съветниците на Костадин Костадинов в столицата продължавали настойчиво да отхвърлят да поддържат Бонев. ГЕРБ съзнателно се отхвърлиха да предлагат собствен кадър, а Има Такъв Народ, макар че предложиха смисления Пламен Данаилов, също не можели да поддържат „ сглобката ”. Борис Бонев не желал да се отдръпва самичък и поради заканата си да разкрие всички далавери на предходното ръководство в столицата. Той се закле в свое изявление, че ще е поръчител за това, че няма да допусне „ сглобката ” сред ГЕРБ и ПП-ДБ да се придвижи на локално равнище.

„ Именно това е тактиката на ГЕРБ. Те се пробват да вбият чеп сред ПП-ДБ и „ Спаси София ” и в последна сметка хората на Борис Бонев да се отдръпват, с цел да могат да ръководят дружно столицата ”, изяснява обстановката политически наблюдаващ. На този стадий Васил Терзиев стои компактно зад Бонев, само че не е ясно дали в някакъв миг няма да избере другия лагер.

Сагата с избора на ръководител на СОС обаче не е единствено политическа конспирация – в случай че три месеца локалният парламент не заседава, столичани ще се принудят още веднъж да отидат до урните и да изберат нов състав на общинския съвет. ОИК-София има право да разпусне яловата конструкция, в случай че три месеца съветът не работи, а той по закон няма по какъв начин да го направи без шеф. Заседанията на Столичния общински съвет, каквито и да са, не могат да имат законни решения без ръководител.

Запъването на Бонев като магаре на мост може да принуди освен това състояние Васил Терзиев и компания да се лишат от него и съратниците му, защото нови избори ще налеят вода в мелницата на ГЕРБ.

Отсега бойкотиращите избора на ръководител съветници на Бойко Борисов потриват предостатъчно ръце, гледайки неуспеха на ПП-ДБ изобщо да стартира да работи за столичани, а стигне ли се до нов избор, хората на Борисов към този момент били подготвени с унищожителни нападки за немощта на сътрудниците си да ръководят.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР