За повечето от нас: подредихме нещата, огледахме апартамента със задоволен

...
За повечето от нас: подредихме нещата, огледахме апартамента със задоволен
Коментари Харесай

10 неща, които правят вашия апартамент дори след почистване мръсен.

За множеството от нас: подредихме нещата, огледахме жилището със удовлетворен взор и осъзнахме: нещо към момента не е наред. И като че ли няма и диря от прахуляк, всичко лежи на мястото си, само че нещо не е на ред.

Днес ние взехме решение най-сетне да разберем кои неща вършат усещане на мръсно даже в идеално чист апартамент. И в този момент сигурно няма да позволим това да се случи вкъщи.

1. Стъклена помощна маса

Говорим за маси които бяха известните при започване на 2000-те години. От една страна, оказват помощ образно да усили пространството. Но, въпреки това, даже малко количество неща (особено в случай че има рафт ) носи чувство за мръсно.

В допълнение, стъклени маси изискват по-сложна поддръжка, защото върху тях ясно се виждат пръстови отпечатъци и като цяло следи от всичко, което беше върхо нея. По-практично решение е маса от дърво.

2. Лияна

Разбира се, стайните растения са за комфорт и прохлада. Но единствено тези, които са ситуирани на комфортни места, и тези, които имат задоволително вода и слънчева светлина.

Те предават уют.Но ние в този момент говорими ра растеня като лиана, тебе бяха популарни преди. Подобно растения можяхме да забележим във всеки втори апартамент. Това цвете толкоз бързо се разрастваше, че цялата стена беше закачено с това цвете.

3. Ракла

В мебелните магазини дребните симпатични ракли наподобяват доста привлекателни. И незабавно се появяват мисли и мечти, къде може да се сложи и по какъв начин да се употребява.

Вярно е, че в последна сметка в множеството случаи ракла служи просто като място за предпазване на нещата и първичното й предопределение е забравено. Как да решим този проблем? Ако сте решили да купите раклата, избирайта да е комфортна и практична.

4. Стол с облекла

Колко от нас не знаят това? В края на краищата е толкоз комфортно да закачите панталони, тениска или риза на гърба – няма потребност да се сгъва и да се постави на закачалката. Всичко е на разположение, даже не е нужно да ставате от стола.

Ако столът ви би трябвало да бъде отвеян в друга стая, купчината от облеклата се трансферира на леглото. Но без значение какъв брой преимущества може да има облегалката на стола, окачалка и дрешник е най-хубавото място за облекла.

5. Вентилатор

Той е незаместим, когато не можете да включите климатика по някаква причина, а горещото време не оставя различен избор. Той има доста преимущества, главното от които евентуално е, че височината му може да се контролира.

Такъв вентилатор обаче наподобява муден, непрекъснато пречи, а след края на горещия сезон той стои непокътнат в стаята. Алтернативен вид е колонният вентилатор, който не отстъпва по мощ. За благополучие към този момент има голям избор от модели от всевъзможни цветове и размери.

6. Дъска за гладене

Много от нас имат навика да оставят дъската за гладене разгъната след приложимост. И от време на време този табиет навлиза толкоз доста в живота ни, че към този момент не си спомняме по какъв начин наподобява една стая без тази дъска. Започваме да използваме като стойка за нещо, слагаме неща, книги върху дъската или други неща.

И в следствие на това дъската се трансформира в нужна мебел. Но заради това интериорът на стаята се утежнява незабавно и даже след генерално разчистване дъската оставя чувство за неразбория в жилището. Как да избегнем това? Например можете да замените елементарна ютията на парна ютия  – за множеството неща е доста по-удобно.

7. Сушилня за облекла

Струва си да извадите сушилнята – и помещението образно става с една трета по-малко. В ежедневните си отговорности постоянно не бързаме да отстраняваме изсъхнали неща и когато почистваме, не постоянно се грижим за сгъването на сушилнята.

Това важи изключително за огромни фамилии, където има пране по 2 или даже по 3 пъти седмично. За да се справите с този проблем, можете първо да обърнете внимание на голям избор от модели сушилни – пазарът даже предлага стилни дървени, които могат безпроблемно и органично да се впишат в интериора.

8. Чинии до мивката

Оставянето на няколко чаши в кухненската мивка се трансформира в табиет, тъй като скоро още веднъж ще желаете чай. Но в това време скупчването на съдове до мивката – даже чисти – прави кухнята да наподобява претрупана. За да избегнете това, ви съветваме да изберете елементарно наличен и най-удобен долап в кухнята за предпазване на чаши и чинии.

9. Пиано

Разбира се, приказваме за пиано, на което никой не свири. Много от нас са осведомени с това. Капакът на подобен инструмент се отваря един път годишно или даже по-рядко, а повърхността се употребява като рафт за книги, тетрадки, фигурки и други дреболии. Но пианото заема доста място, и по добре да се избавите от този инструмент.

10. Огледало с рафт в коридора

Като предписание нещата последователно стартират да се натрупват на рафта покрай огледалото. Освен това на тези неща към този момент е отделено настрана място в жилището. Гребени, кремове, тоалетна вода, портфейл, бижута, ръкавици, шапка – всичко да е на разположение.

Алтернативен вид е да закачите огледало без рафт на стената, тъй като въпреки всичко огледалото е належащо. А съхранявайте неща, където им е мястото: гребени и кремове – в банята, ръкавици – в дрешника.

11. Многоцветни кърпи

Ако забрадка с ослепителен щемпел виси в кухнята или банята, тогава, най-вероятно, тя притегля вниманието. Нашият съвет: както за банята, по този начин и за кухнята, изберете текстил в неутрални нюанси – сиво, бежово, маслинено. Така че няма да се трансформира в цветно леке, а в противен случай, ще даде на стаята естетика.

Същото важи и за цветните бутилки сапун, шампоан или препарат за миене на съдове. Алтернатива е да ги замените с елементарни дозатори. Минимални старания, само че резултатът е явен.

Какво е вашето мнение по този въпрос? Какво сме пропуснали?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР