За поредна скандална обществена поръчка в столицата съобщиха активистите от

...
За поредна скандална обществена поръчка в столицата съобщиха активистите от
Коментари Харесай

Спаси София: ГЕРБ иска да съсипе сградата на Театър „София“

За поредна скандална социална поръчка в столицата оповестиха деятелите от " Спаси София ".

„ ГЕРБ не се отхвърлят от съсипването на Театър „ София “. Отново е оповестена поръчка за ремонт на постройката, който ще я съсипе “, сигнализираха от " Спаси София " във Фейсбук.
Потвърдено от службите: Борис Бонев е получил опасност за живота си
Общинският консултант и деятел от " Спаси София " Борис Бонев написа в обществената мрежа Фейсбук, че е получил получил опасност за своя живо...
Прочети повече
От гражданската организация настояват, че каменната фасада на постройката ще бъде свалена и сменена с окачена, нямаща нищо общо с истинската. Освен това тмблематичният интериор ще бъде изкъртен и сменен с гипсокартон и плоскости (ПДЧ), а присъщите детайли ще бъдат отстранени, само че пък ще се появи стъклена пирамида върху откритата сцена.

От " Спаси София " настояват, че дружно с най-хубавите експерти в опазването на модернизма в България, са се пробвали в поредност от срещи да вразумят Столична община. „ Без резултат. Управляващите отхвърлят да одобряват всеки експертен аргумент и са решени да усвоят милионите по безразсъден план “, прибавят от организацията.

„ Няма да позволим още една емблематична софийска сграда-образец да бъде унищожена от варвари. Не желаеме обезличена постройка, унищожена история и следващ ГЕРБ-ав ремонт, със стиропор, PVC дограми и стъклени пирамиди. “, безапелационни са от " Спаси София " и даже заплашват с митинг.

Припомняме, че решението за реконструкцията на Театър „ София “ за 10 млн. лв. бе взето през лятото на предходната година от Столичния общински съвет по предложение на зам.-кмета по културата Мирослав Боршош.
Спаси София: ГЕРБ закриха “Чистота Искър ”, с цел да могат техни хора да печелят публичните поръчки
Столична община е оповестила социална поръчка за събирането и превозването на боклука в четири региона, разграничени в 2 зони в София, с...
Прочети повече
Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР