За пореден път българската прокуратура не се занимава с основната

...
За пореден път българската прокуратура не се занимава с основната
Коментари Харесай

Атанас Славов: Прокуратурата пак се занимава с политически пиар

За следващ път българската прокуратура не се занимава с главната си конституционна и законова активност - да проверява и да повдига обвинявания на лица, направили закононарушения, а се занимава с политически ПР.
Това съобщи пред БНР депутатът от " Демократична България " доцент Атанас Славов, заместник-председател на парламентарната комисия по правни и конституционни въпроси.

Той акцентира изрично, че е безусловно неприемливо представители на прокуратурата да разясняват политически изказвания на законни политически водачи, които са получили доверието на жителите на избори. " Трябва да е ясно, че рецензията към прокуратурата е поради нейната безотговорност, безнаказаност и липса на успеваемост в противодействието на престъпността, а не тъй като някой се пробва политически да въздейства на този орган, в границите на правосъдната власт ", изясни депутатът.
По думите му прокуратурата разпъва чадъри над ред лица от бившето ръководство.

" Всеки път, когато бъде подложен обществено въпросът за нуждата от отчетност и отговорност на основния прокурор и на представителите на прокуратурата, чуваме отговор от тях, че това е форма на политически напън. Не, не е политически напън, а отбрана на една доста ясна идея, която българските жители са си сложили за цел - България да стане правова страна.... Българските жители желаят да имат институции, работещи по европейски стандарти и промяната в правораздаването е неизбежна ", разяснява още доцент Славов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР