За първи път в 52-годишната си история курортен комплекс Албена

...
За първи път в 52-годишната си история курортен комплекс Албена
Коментари Харесай

Албена на загуба за първи път в историята си - slava.bg

За първи път в 52-годишната си история курортен комплекс Албена завършва сезона на загуба. Реализираните нощувки в комплекса са 365 000, като за предходната година те са били 1 милион и 500 000 хиляди.

Сривът е три-четвърти. Истински сезон през това лято е имало единствено през август, като даже тогава максимумът, който е бил доближат, е бил от 7000 туристи, при двойно по-голям потенциал на легловата база. Само от изтеглянето на немските туристи КК Албена е изгубил към 6 милиона лв. предстоящи доходи. Държавата би трябвало да концентрира вниманието си върху област Добрич, в чиято територия е над една трета от Черноморското крайбрежие и да поправи грешките, които доведоха до оповестяването й като рискова зона, показа изпълнителният шеф на курорта Красимир Станев.

Като извънредно потребна дефинира именитият управител мярката 60/40, с помощта на която до края на годината курортът ще получи подкрепяне от към 4 милиона лв.. Според него обслужващият личен състав в курортните комплекси би трябвало също да бъде включен в рисковите специалности от първа линия.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР