Лятото може да бъде предизвикателен период за хората с акне

...
Лятото може да бъде предизвикателен период за хората с акне
Коментари Харесай

Ефективни стратегии за лечение на акне през лятото

Лятото може да бъде провокационен интервал за хората с акне заради нарасналите температури, горещини и потене. Тези фактори могат да провокират задръстване на порите и да усилят производството на себум, което води до възпаления и пъпки. За да поддържате кожата си чиста и здрава през летните месеци, е значимо да прилагате целенасочени тактики, които дейно управляват проблемите.
Носете допустимо минимум грим
През лятото, изключително когато температурите са високи, е целесъобразно да се понижи използването на грим. Повечето типове грим могат да запушват порите, което усилва риска от развиване на акне. Специалистите от Гален поучават:
избирайте артикули с лека текстура, които не съдържат олиа и са некомедогенни; предпочитайте оцветени слънцезащитни кремове вместо тежки декор дьо тени.
Използването на минимално количество грим може доста да усъвършенства хидратацията и да понижи възпалението, осигурявайки на вашата кожа опцията да диша и да се самовъзстановява по-ефективно.
Използвайте по-лека козметика
Изборът на по-лека козметика е основен за поддържането на здрава кожа през горещините. Леките артикули освен предотвратяват запушването на порите, само че и оказват помощ за управление на непотребния себум. Това включва:
Слънцезащитни артикули с некомедогенен състав. Леки хидратиращи серуми или гелове, които обезпечават нужната влага без да утежняват кожата. Матиращи артикули с лека текстура, които контролират блясъка и непотребната лой.
Разгледайте козметика на La-Roche Posay от Galen.bg , която предлага артикули, подобаващи за горещите летни дни.
Почиствайте добре лицето си
Поддържането на кожата чиста е значително за попречване на акне. Редовното и вярно разчистване оказва помощ за унищожаване на пот, нечистотия и бактерии, които могат да запушат порите. Включете в рутината си леки почистващи средства заран и вечер. Може да заложите на мазни артикули за събаряне на грима и в случай че кожата ви понася, дълбокопочистващи, с AHA и BHA киселини – първите махат грима, вторите почистват порите. Също по този начин се старайте да избягвате артикули, които изсушават прекалено, защото това може да подтиква повече себум. Имайте поради, че постоянната ексфолиация (не повече от два пъти седмично) може да помогне за премахване на мъртвите кожни кафези.

Чистата кожа е по-малко податлива на акне, а вярната грижа може да води до обилни усъвършенствания във външния тип.
Пийте задоволително вода и се хранете здравословно
Хидратацията на тялото от вътрешната страна е толкоз значима, колкото и грижата, която поставяме извън. Пиенето на задоволително вода и приемът на здравословни храни могат непосредствено да повлияят на положението на лицето ви:
Вода: пийте най-малко 8-10 чаши вода дневно за оптимална хидратация. Здравословни мазнини: включете в диетата си авокадо, орехи и риба, които съдържат здравословни мазнини и оказват помощ за поддържането на кожата еластична и хидратирана. Пресни плодове и зеленчуци: богати на антиоксиданти, те оказват помощ за отбрана на епидермиса от оксидативен стрес и инфектиране, което може да провокира акне.
Здравословното хранене и поддържането на висока хидратация усъвършенстват общото положение, укрепват имунната система и оказват помощ за битка с акне дейно и естествено.

Използвайки тези способи, можете освен да контролирате появяването на акне през лятото, само че и да подобрите общото здраве и външен тип на своята кожа, споделят от Гален. Подходящите артикули, положителната хигиена и здравословните привички са основни за поддържане на хубав външен тип през топлите месеци.

 

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР