Г-н дел Торо, имал ли сте някога паранормално преживяване? Видях НЛО,

...
Г-н дел Торо, имал ли сте някога паранормално преживяване?
Видях НЛО,
Коментари Харесай

След 30 години кариера вече мога да правя каквото си искам, но си оставам странен: Гийермо дел Торо

Г-н дел Торо, имал ли сте в миналото паранормално прекарване?

Видях НЛО, когато бях младеж! И аз съм чувал два призрака през живота си.

Наистина ли? И по какъв начин беше?

Реагирах с огромен боязън! Много се уплаших да видя НЛО в небето! Наистина ви дава визия по какъв начин всички естествени правила могат да се нарушат... Изведнъж сте изправени пред нещо, което е невероятно, тъй че първата ви реакция е потрес.

Оттогава промени ли се отношението Ви към паранормалното?

До известна степен, да, само че любовта, която изпитвам към призраците и чудовищата, е същата. Влюбен съм в чудовищата по метод, който е доста съкровен и нравствен. Все още съм разчувствуван от създанието на Франкенщайн, от всички типичен чудовища по метод, който е доста непосредствен до религията.

Какво имате поради?

Това е моята система на вярвания! Мога да описвам истории, които са интимни или духовни с чудовища, и нямам проблем. За мен това не е постмодерно упражнение. Аз не съм мета; Наистина съм сериозен.

Каква съгласно Вас е духовността на чудовищата?

Те съставляват всичко отхвърлено. Мога да бъда заточеник от моята раса, от моя пол, от моите полови желания, моята политика, каквото и да е - само че чудовищата са просто отхвърлени. И това е подходящо във Формата на водата, където виждате свят, който мечтае за бъдещето, само че в това време има расови напрежения; където е доста елементарно да мразиш. Това творение е нещо като цялостно заточеник, невидимо... Така че чудовищата са светци настойници на новобранците.

Но ние също по този начин прилагаме термина „ страшилище “ към в действителност злите хора от обществото. Как се вписват в този роман?

Всъщност това, което за мен е надълбоко ужасно за човечеството, е, че когато назоваваме някого „ страшилище “, ние приказваме за неговия дух. И какво е хубавото на филмовите чудовища, че физически са разнообразни, само че духовно за мен са доста нежни. Персонажът на Майкъл Шанън е същинското страшилище от историята във Формата на водата, до момента в който звярът разсънва същинската природа на Елайза. Това й припомня от кое място идва и какво съставлява, за разлика от обичайния метод, при който тя целува звяра и звярът се трансформира в принц.

Тоест чудовищността на кино лентата не постоянно би трябвало да е дословна?

Да. Истинската чудовищност във Формата на водата е чудовищността на душата. В идващия ми филм, Fantastic Voyage, чудовището е тялото: тялото е страшилище, само че в това време е знамение. Искам да кажа, че ползата към чудовищата може да бъде просто да транспортира хората, да ги накара да повярват в нещо, което не е действително. За мен Формата на водата има едно творение - което ни лиши близо три години, с цел да го създадем. Това е най-дългото време, което в миналото съм отделял, с цел да планирам създание и трябваше да бъде на екрана съвсем час, а би трябвало да има и артист. Това беше доста друг развой на планиране. Двете същества, които лишиха най-вече време, са Хелбой с грима на Рон Пърлман и това. Хората от време на време споделят „ Хелбой е Рон Пърлман, оцветен в алено “ — не. Това е необикновено комплициран грим! Трябваше да завоюва Оскар. Това е един от най-красивите протезни гримове, правени в миналото.

Притеснява ли Ви, че Вашият франчайз се пое от някой различен, както стана с новата версия на Хелбой от 2019г, режисирана от Нийл Маршал?

Работата е там: би трябвало да оставите тези неща да си тръгнат единствено. Създадох първия Огнен пръстен (2013г), да вземем за пример, само че не владея франчайза. Същото е и с Хелбой; който е основан от Майк Миньола. Два пъти го приспособих, само че това е неговото " бебе ". Така че това не зависи от нас.

Какво ще кажете за филм, който си е по Ваш сюжет — да вземем за пример Лабиринтът на фавна?

О, в случай че някой се опита да направи римейк на Лабиринтът на фавна, не може. Няма да го разреша! (Смее се) Но в последна сметка съм доста признателен за филмите, които съм направил. Успях да направя филми за 1 милион $ и съумях да направя филми за 195 милиона $. Мога да върша каквото желая в разнообразни размери по разнообразни аргументи. Успях да направя 10 кино лентата повече, в сравнение с си мислех, че в миналото ще направя! Имам 30-годишна кариера и през днешния ден съм толкоз чудноват, колкото бях, когато направих първия си филм!

Подобрихте ли се в навигацията на холивудската система през годините?

Е, написал съм 24 сюжета и съм направил 10 кино лентата. Така че 14 кино лентата по този начин и не са направени! И в някои случаи като Mountains of Madness, да вземем за пример, те имат година на планиране и подготовка. Но това е част от бизнеса: единственото, което можете да извършите, е да чакате. С Trollhunters най-сетне направихме телевизионния сериал след осем години очакване. Хелбой лиши осем години. Формата на водата лиши шест години. В началото научих, че би трябвало да имате повече от два или три плана, тъй като в случай че един не се случи или един се провали, различен ще се получи.

Как се справяте с разрушеното сърце, когато нещата не се случват?

О, ти искаш да се самоубиеш! Никога не го преодоляваш! Никога не го превъзмогвайте. Когато имате 30-годишна кариера, можете да станете по-добри в това, можете да започнете да очаквате по кое време ще се случат тези неща... Така че, когато планирам, постоянно се пробвам да не обезумявам прекалено много, тъй като знам, че може да се случи това не се прави. Но мога да изпадна в дълбока меланхолия за дълго време, когато това се случи. Понякога съвсем те изважда! Сривът на Mountains of Madness в действителност лиши вятъра от платната ми. Зависи от това какъв брой време сте вложили във кино лентата: от време на време даже не чакате, продължавате в действителност бързо. Но най-после постоянно се възстановяваш.

Източник: TheTalks

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР