За оставка на министър Теменужка Петкова със задна дата за

...
За оставка на министър Теменужка Петкова със задна дата за
Коментари Харесай

От АБВ поискаха оставката на Теменужка Петкова за цялостно творчество и отправиха сериозни обвинения

За оставка на министър Теменужка Петкова със задна дата за изцяло творчество упорстват от Политическа партия АБВ.
„ Днес в християнската вяра, който се свързва с знамение, по тази причина ние се надяваме през днешния ден да се случи знамение. Н астояваме за оставка на министър Теменужка Петкова със задна дата, както тя постанова цените в бранш " Природен газ ", в случай че желаеме да има България и енергийна тактика на България в бъдеще време.

 Петкова: Цената на природния газ за септември е образувана вярно Петкова: Цената на природния газ за септември е образувана вярно
Цената на природния газ за месец септември, в размер на 22,46 лева./ Mwh, е образувана вярно. Всички съставни елементи са вярно отразени. Т...
За разлика от предходни наши пресконеферниции, на които сме поставяли постоянно съответна причина, в този момент настояваме за нея неотложно, за изцяло творчество. Считаме, че през последните месеци тя нанесе цялостни вреди на бранш " Енергетика “, уточни енергийният специалист и заместник-председател на партията Любомира Ганчева.
„ На първо място бранш „ Природен газ “ за повторно сме очевидци на цена на природен газ, която се афишира със задна дата. Практика, която я няма на никое място в европейските страни, на никое място в Европейски Съюз. Тя е освен изобретение на министър Петкова, само че и проблем за пазарът на природен газ в България, който едвам прохожда. Цялата цена на тази вреда, ще я платим още веднъж ние. Ето за какво ние от Политическа партия АБВ ще внесем още през днешния ден запитване до министър Петкова какви бяха нейните съмнения за прекъсването на изчисляването на природния газ за септември, съответно какви бяха съмненията й и кой ще понесе лична отговорност в случай, че те не се сбъднаха . Крайно време е да се носи лична отговорност, когато едно твое съмнение или едно твое решение по-късно се окаже, че са били неправилни. Стига към този момент ние българският народ сме плащали цената за грешките или за това, че някой се учи да бъде министър. Ако за толкоз години не се е научила, има специалисти на пазара “, посочи още Ганчева.
Тя попита за какво никой не разяснява, че се усилва цената на природния газ, както се е била понижила през март с 40 %. „ Булгаргаз още от в този момент са създали своята прогноза за тримесечието. Цената за октомври по отношение на цената за август месец по предварителни прогнози на „ Булгаргаз “, които практиката е показвала, че постоянно се усилват в допълнение, цената на природния газ ще се усили с 40 %. Къде е министър председателят? Къде е министър Петкова, за какво не изяснява, че цената се покачва? “, попита още Ганчева.
По тематиката за въгледобива Любомира Ганчева изясни, че сме очевидци на това по какъв начин са се отпуснали милиони левове за задръстване на устата на хората, ангажирани в този бранш . Ганчева дефинира това като противен и низък акт. „ Не можеш с няколко десетки милиони левове, които всички ние ще платим, да запушиш някакъв проблем, който продължава да съществува. Никой не излиза, с цел да каже на хората, които са заети в бранша в Старозагорско какво ще се случи след 10-12 години. Вероятно не знаят, само че криенето на истината и този опит за отлагането на споровете във времето, просто не прави чест на управлението на Министерството. Ние от Политическа партия АБВ, ще проведем срещи със заетите в Старозагорско, на които ще разбираем какво тъкмо следва да се случи, какви задължения е поела България във връзка с въгледобива и на бъдещето на ТЕЦ-овете в България и какво може да се направи, тъй че след няколко месеца да не се раздават още веднъж някакви милиони левове на хората, които не са отговорни “, сподели още тя.
Заместник-председателят на АБВ разяснява и бранш „ Ядрена енергетика “. „ По отношение на нуклеарната енергетика, обстановката е също толкоз трагична. Министърката хвърля някакви думи в пространството, след това изяснява, че никой не е схванал вярно, само че не излиза да изясни какво е бъдещето на АЕЦ „ Белене “. Спрян ли е планът, или падна вреда на ковид. Ние ще сме първата страна изобщо в света, при която нуклеарна централа е инфектирана от ковид. Поставяме евентуално нови върхове “, сподели още тя.
 Румен Овчаров: Новата енергийна тактика е, с цел да се финансира избран кръг от компании Румен Овчаров: Новата енергийна тактика е, с цел да се финансира избран кръг от компании
Според Румен Овчаров новата енергийна тактика на България е обвързвана промени, които целят да се пуснат нови публични поръчки. Целта...
Любомира Ганчева съобщи, че дружно с писмото за природен газ ще входират второ писмо до министър Петкова, в което ще изискат отговор на въпросите дали има смяна в решенията на Министерски съвет и Народното събрание за придвижване по процедурата по АЕЦ „ Белене “. „ Ако има такава смяна, за какво тя не е сведена до огромната общност, в случай че няма такава, за какво министър Петкова стопира лицензирането на АЕЦ „ Белене “ и за какво такава процедура не е входирана от НЕК, която е на ръчно ръководство от министър Петкова. Защо се бави процедурата, в случай, че Министерски съвет и Народното събрание, които са способените институции в България за такова решение са взели решението и са упълномощили на нея да извършва. Видимо тя не може да залага политики в региона на енергетиката, само че очевидно не може да ги извършва. Ако има някаква смяна и на този план се желае да се постави край, не ка най-малко да излязат и обществено да афишират за какво “, попита още Любомира Ганчева.
Лидерът на АБВ Румен Петков също разяснява тематиката за АЕЦ „ Белене “. Той съобщи, че в този случай става въпрос за национално изменничество на премиера Борисов. Според него некадърието и безхаберието е реалност, само че тук става дума за недодялан слугинаж на непознати ползи .
" За " Белене " да кажа няколко думи. Ние веднъж изгонихме ЕРВЕ. Тази заран слушах господин Касчиев, че ЕРВЕ си тръгнали поради проблеми с площадката от сеизмична позиция. Лъже, както той може, а може явно. Ако в този момент съумеем да изгоним най-големите в света на нуклеарната енергетика " Росатом " и " Атомсстройекспорт ", " Дженеръл Електрик " и Франатом ", Китайската държавна електрическа компания и южнокорейската електрическа компания, ние сме дотук. Това ще го изискуем на госпожа Теменужката и на Бойко Борисов ", сподели още Петков.
Според него това са безумци, за които националният интерес, ползата на жителите на България, на стопанската система на България нямат никаква стойност. " За тях е значимо да им е цялостно нощното шкафче. Те нямат различен аршин за живота си " , сподели още водачът на АБВ.
На въпрос на Actualno.com дали аргументите се коренят в геополитически напън към България или са проблеми от характера на вътрешната ни политика, Петков отговори по следния метод:
 Осъзнали ли са ръководещите каква каша са забъркали с АЕЦ Белене? Осъзнали ли са ръководещите каква каша са забъркали с АЕЦ " Белене "? "
Има известно отсрочване в реализацията на Втора атомна – някъде 2035 година би трябвало да задейства първият блок, 2040 г – втор...
" От 2001 до 2009 година, на никого му е минавало през акъла да изяснява на наш министър-председател и прeзидент кое не би трябвало да се случва . Всъщност държавното управление на Сакскобурготски взе решение за възобновяване на " Белене ". Станишев тихомълком го спря, Борисов го досъсипа. Сега имаме шанса да създадем Белене по най-хубавия метод. Това е безгръбначието на българското държавно управление и стремежът на Борисов да си купува успокоение.
Той си купува успокоение като дава 2.5 милиарда лева за самолети, които Бог знае по кое време ще получим. В момента Министерство на защитата натискат да се купят още 8 самолета F-16. До две, до три години те ще бъдат спрени от производството. Това е загробване за - единият го е боязън, че ще извадят паспортите. Какво стана това дело с паспортите. Днес някой да приказва за този случай, не. Другият го е боязън от нощното шкафче без и двамата да си дават сметка, че ще влязат в оня лист ", сподели още Румен Петков.
Председателят на АБВ Румен Петков обърна внимание, че Топлоелектрическа централа 2, НЕК и БЕХ са в необявен, прикриван с заеми и други принадлежности банкрут.
" Министърката доста грубо лъже нас, в случай че смята, че криейки го още дни, до момента в който бъдат пометени и изметени от държавното управление, ще способства по някакъв метод за развиване на енергетиката. Тя себе си не лъже. Много грубо лъже вас с нашата публика ", посочи още Петков.
От партията разкритикуваха и плана на енергийна тактика на България до 2030 г . АБВ сигнализира, че в нея няма мисъл и визия, " Белене " отсъства и няма нито една национална цел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР