За осма поредна година беше открит международният A to JazZ

...
За осма поредна година беше открит международният A to JazZ
Коментари Харесай

Започна поредният A to JazZ Festival в Южния парк

За осма поредна година беше открит интернационалният A to JazZ Festival в столичния Южен парк 2. От 2011 досега тридневният фестивал се трансформира в една от емблемите на музикална София. Партньор е Столична община.

" Както всяка година надграждаме нашата стратегия. Имаме специфични посетители от Съединени американски щати, Литва, Люксембург и още няколко европейски страни. За първи път организирахме и конферентна част, която мина с извънреден триумф. Участваха всички български джаз фестивали и оператори. Целта беше да се срещнат. Това беше дребна крачка за нас като уредници, само че значима. Тук е мястото да благодаря за поддръжката на Столична община, Министерството на културата и фондация „ Америка за България ", с които осем години развиваме този конгрес ", съобщи фестивалният шеф Петър Димитров.

Тази година на откриването дебют направи бандата Soleil с певицата Милена Цанова. Групата преплита пробно звучене през призмата на модерни и типичен стилове музика като инди, джаз и соул рок. Сформирана е при започване на годината от музиканти с друга визия за актуалната музикална сцена. За миналите седем години фестивалът е гледан от над 100 000, регистрират уредниците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР