„За обвиненията на Банов - не искам да коментирам повече

...
„За обвиненията на Банов - не искам да коментирам повече
Коментари Харесай

Соченият за информатор на Йончева: Гератлиев унижава и заплашва служителите си

„ За обвиняванията на Банов - не желая да разясня повече погрешната информация, която залива публичното пространство. Относно Кирил Гератлиев, той просто употребява създалата се обстановка, с цел да се показа за жертва, вместо да изясни на заместник-министър Сачева и министъра на образованието Красимир Вълчев за какво си разрешава да упражнява психически тормоз и да злоупотребява със служебното си състояние, с цел да принуждава специалисти от изпълнителната организация, която управлява, да напущат работата си под натиск”.
Това декларира в позиция, изпратена до Нова телевизия, Ангел Ангелов – индивидът, посочен от министъра на културата като информатора на Българска социалистическа партия, дал записа, който разбуни духовете в последните дни по аферата " Ало, Банов съм ".
Припомняме, че в предоставените на медиите звукови файлове се чува по какъв начин глас, за който се допуска, че е на Боил Банов, упорства за икономисване на наказателна клауза на компанията реализатор на плана за Ларгото в София. Банов реагира, като съобщи, че от години е бил изнудван от Ангелов. В четвъртък сходни изказвания изрече и шефът на Изпълнителната организация „ Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък " Кирил Гератлиев. В ефира на малкия екран специалистът уточни, че Ангелов е заплашвал него и Агенцията, откакто бил махленски в изнасяне на информация. Конкретните два плана, от които се интересувал, били на обща стойност над 83 млн. лв..
„ Аз и още трима сътрудници още през декември 2018 година, в резултат на дискриминация и психически тормоз на работното място, подадохме тъжба до СРП. Вследствие на подадената тъжба бяхме викани в Групово дело " Национална полиция ", с цел да потвърдим показаната информация. Пак там, на 21.01.2019 година, е бил извикан за снемане на показания и Кирил Гератлиев. За заведената тъжба е осведомен и министъра на образованието през деловодната система на министерството. В същото време сезирах и инспектората на МОН за недостатъци и пропуски в работата на изпълнителната организация. В резултат на подадената от мен писмена информация министърът на образованието изпрати инспектората на инспекция, като в околните дни се чакат резултатите”, споделя Ангелов.
И прибавя: „ Вероятно заради всичко изложено дотук Кирил Гератлиев употребява основаната обстановка, с цел да избегне понасянето на съответната административна отговорност за извънредно порочната процедура, която употребява като набеждава, унижава и заплашва държавни чиновници с дългогодишна експертиза и опит, неведнъж преизпълнен неговия собствен”.
„ Отново обръщам внимание на обстоятелството, че жалбата до прокуратурата, изпратена от мен и сътрудниците ми, е с дата 21.12.2018 година, а обвиняванията на Гератлиев за посягане върху автомобила му, както и други сходни безпочвени обвинявания бяха отправени, откакто беше викан в Групово дело " Национално полиция " по отношение на жалбата, както и откакто е почнала инспекцията на инспектората на МОН. Аз и сътрудниците ми продължаваме да бъдем подложени на психически тормоз и закани, само че твърдо имаме вяра в органите на правораздаването и по тази причина ще използваме всички законови способи, с цел да защитим професионалната си известност и човешко достойнство”, написа Ангелов. И акцентира, че към момента е държавен чиновник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР