За много начинаещи инвеститори покупката на дивидентни акции е непозната

...
За много начинаещи инвеститори покупката на дивидентни акции е непозната
Коментари Харесай

Месечен бюлетин Моят Капитал | В търсене на доход и печалба от дивидентни акции

За доста начинаещи вложители покупката на дивидентни акции е непозната тактика. В интервали на волатилни пазари обаче точно тя може да се окаже добър вид за сигурен и постоянен приход, както и за диверсификация на портфейла.

На Българската фондова борса има компании, които постоянно разпределят облагата си измежду своите акционери. Това е и едно от главните им права - на дял, наред с това за присъединяване в общо заседание, нарастване на капитала и ликвидационен дял.

" Нашият фондов пазар несъмнено заема специфична ниша в капиталовите портфейли на българите, като им дава опция за постоянна рентабилност при относително ниска динамичност на цените на акциите с дивиденти. ", Цветослав Цачев, основен капиталов съветник на " Елана трейдинг ".

През тази година междинната дивидентна рентабилност при ликвидните компании е съвсем 5%, като при някои от тях е даже двуцифрена. Ако се прибави и финансовата облага, то крайният резултат е още по-добър.
Реклама
Дивидентите за физически лица в България се таксуват единствено с 5%, което съвсем не се отразява на крайния им размер. Това е и едното преимущество пред Съединени американски щати - там оптималния налог дял е 20%. Tова е на фона на междинна дивидентна рентабилност за S&P 500 от 1.54% за предходната година.

Фондов пазар: Под натиска на високите лихви

през септември, като дадоха поръчки, че лихвените проценти може да останат по-високи за по-дълго време. Това се трансферира с друга мощ на финансовите пазари -, с известно закъснение ги следват и тези в Европа. Или както разяснява в собствен материал The Economist: . Kорекцията краткотрайно ще окаже въздействие върху доходността на пенсионните и взаимните фондове, до дълготрайния им темперамент би трябвало да отстрани този резултат.

От цялата обстановка се възползва американският $, който . Поскъпването му се трансферира и върху цената на златото, която пое надолу. Не пропускайте Инвестиции Как да се предпазим.
Реклама
Битката за парите на свръхбогатите по света е в разгара си. Но два финансови колоса, наподобява, ще смачкат конкуренцията, споделя The Economist.

Поне като капиталов клас актив. Напоследък постоянните приходи от тях отстъпиха място на голяма волатилност.
Крипто
В страни с война, финансова неустойчивост и инфлация виртуалните валути стават все по-предпочитани за предпазване на стойност, демонстрира отчет на Chainalysis

Платформата с над 800 млн. консуматори даде утвърждение на екосистемата TON и разрешава да се обменя крипто и да се изпращат средства без спомагателни такси Академия за вложения Процедурата при някои медиатори към момента наподобява малко тромава
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР