Европейската комисия предлага медията Гласът на Европа“ да бъде част

...
Европейската комисия предлага медията Гласът на Европа“ да бъде част
Коментари Харесай

ЕС ще санкционира финансираната от Кремъл Гласът на Eвропа за намеса в евроизборите

Европейската комисия предлага медията „ Гласът на Европа “ да бъде част от идния 14-и кръг от наказания на Европейски Съюз против Русия, съобщи заместник-председателят на Европейска комисия Вера Юрова.

Юрова означи, че „ Гласът на Европа “ се употребява за интервенция в европейските избори.

По-рано този месец чешкото държавно управление разкри финансирана от Москва пропагандна мрежа, която се е стремяла да повлияе на европейската политика и да обърне публичното мнение против оказването на помощ на Украйна.

Прага уточни, че в интервенцията са взели участие Виктор Медведчук, обвързван с Кремъл някогашен украински олигарх, и Артьом Марчевски, медиен управител, който е работил в един от телевизионните канали на Медведчук.

Дейностите им са били осъществявани посредством уеб страницата „ Гласът на Европа “, който е насърчавал проруски тези. Приятелски настроени към Москва политици са получавали възнаграждение преди изборите за Европейски парламент.

Юрова сподели, че не може да удостовери дали Медведчук или Марчевски ще бъдат включени в листата със наказания, само че че „ Гласът на Европа ще бъде там “. Европейският съюз счита платформата за " инструмент на пропагандата на Путин ".

Европейският съюз към този момент наложи 13 санкционни пакета в отговор на пълномащабната съветска инвазия в Украйна, целящи да подкопаят стопанската система на Москва и способността ѝ да поддържа войната. Очаква се през идващите месеци водачите на Европейски Съюз да вкарат 14-и пакет.

Верова акцентира, че Европейската комисия се стреми да добави 67 физически и 23 юридически лица към новия пакет, както и да вкара ограничавания върху вноса на съветски полутечен природен газ (ВПГ) в Европа, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР