За минаване на червен светофар и неспиране на пешеходна пътека

...
За минаване на червен светофар и неспиране на пешеходна пътека
Коментари Харесай

За минаване на червено и неспиране на зебра вече ще се взима книжката

За минаване на червен светофар и неспиране на пешеходна пътека към този момент ще се лишава краткотрайно книжката, това планува план на нов Закон за придвижване по пътищата. Днес той беше оповестен за публично разискване, а в понеделник се провежда и полемика по него. Срокът за лишаването от право за ръководство за всяка нарушаване ще се дефинира в допълнение.

Отнемане на свидетелството за ръководство за друг период се планува също при каране в насрещното по автомагистрала или скоростен път, образуване и присъединяване в така наречен гонки, нахлуване след краткотраен знак, забраняващ това, превишаване на позволената оптималната скорост в обитаемо място с над 50 км/ч и сядане зад кормилото след приложимост на алкохол или опиати.

Временно без брошура ще остават и водачите, които в границите на две години имат три или повече акта. При формиран фиш или акт, свидетелството за ръководство ще се взима и на чужденци, които нямат адресна регистрация, до момента в който не си платят санкцията.

Гумите ще би трябвало да са с по-голям грайфер

С измененията се вкарва и по-голяма наложителна дълбочина на протектора на гумите. До в този момент минимумът беше 0.5 мм, а предлагането е грайферът да е най-малко 1.6 милиметра. От 15 ноември до 1 март всички транспортни средства би трябвало да са с гуми с протектор от най-малко 4 мм, или зимни с до 1.6 мм. Зимата в колата наложително би трябвало да има веригите за сняг.

Санкциите за най-тежките нарушеня на пътя остават без смяна, като повтарят тези, въведени с последните промени на сегашният Закон за придвижване по пътищата. Остава противоречивия миг с даването на новите водачи на 2/3 от оптималния брой контролни точки.

С новия Закон за придвижване по пътищата се позволява се престой и паркиране на моторни транспортни средства с позволена оптималната маса до 2.5 тона върху тротоарите, в случай че откъм страната на постройките остава разстояние от минимум 2 метра за прекосяване на пешеходци. Забранява се паркирането на разстояние по-малко от 21 метра преди пешеходни пътеки, и на по-малко от 5 метра преди кръстовища без зебра на тях.

За пътуващите в рейсове остава задължението да си слагат защитните колани, в случай че в транспортното средство има такива.

За каране без винетка ще се стопира колата от придвижване

Нов миг е, че за каране без винетка, автомобилът ще се дерегистрира служебно за месец. Отделно ще се дължи и съответната санкция, която за леките коли е 300 лв..

Остава и противоречивата глоба за прекъсване на автомобила от придвижване за месец, самостоятелни кой е притежателя, в случай че той се ръководи от пийнал, дрогиран или човек без брошура.

За шест месеца ще бъдат дерегистрирани и колите, обозначени като таксита, само че водачите, на които нямат съответното уверение и регистрация в общината.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР