За Деня на Европа през тази година Бюрото на Европейския

...
За Деня на Европа през тази година Бюрото на Европейския
Коментари Харесай

Денят на Европа! Уникално шоу в София

За Деня на Европа през тази година Бюрото на Европейския парламент провежда триизмерно видео мапинг шоу „ Заедно “. То ще бъде проектирано на фасадата на Регионалния исторически музей — София от 21.15 ч. през днешния ден.

-->
Историята на тазгодишното светлинно шоу подчертава върху ролята на индивида и полезностите, върху които е построен Европейският съюз, които са и всемирен. Главният воин в спектакъла „ Заедно “ са феновете, които ще бъдат приканени да повярват в личните си сили и да употребяват капацитета си. В ролята на повествовател е изкуственият разсъдък, който е в центъра на вниманието и на Европейския парламент. Достъпът до шоуто върху фасадата на Регионалния исторически музей - София ще бъде свободен. Ще се редуват проекции на български и британски език, които ще продължат до среднощ. 3D мапинг шоуто ще бъде предавано онлайн от 21.30 ч. във Фейсбук страницата и YouTube канала на Европейския парламент в България, написа Българска телеграфна агенция.

Поетично четене във връзка Деня на Европа ще се състои през днешния ден в Чешкия център в София. Представените произведения ще са на създатели от 10 страни - България, Чехия, Унгария, Полша, Португалия, Гърция, Словакия, Румъния, Испания и Украйна. Събитието ще премине под надпис „ Европа чете “.

Различни събития са планувани и в страната във връзка днешния Ден на Европа. Сред плануваните прояви са поднасяне на цветя и венци, засаждане на фиданки, културни и музикални мероприятия, кулинарно съревнование.

Радев проговори. Каза по кое време връчва първия мандат

Президентът Румен Радев проговори за кабинета. Първият мандат ще бъде връчен на 15 май 2023 – идващия понеделник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР