Бившият президент на САЩ и настоящ кандидат на Републиканската партия

...
Бившият президент на САЩ и настоящ кандидат на Републиканската партия
Коментари Харесай

Тръмп би бомбардирал Москва и Пекин: Washington Post

Бившият президент на Съединени американски щати и сегашен претендент на Републиканската партия Доналд Тръмп е споделил на донори на акцията си, че „ би бомбардирал “ Москва и Пекин, в случай че те са нападнали Украйна и Тайван по негово време, заяви Washington Post, базирайки се на свои източници.

Според многочислени донори, съветници и други близки до него хора някогашният президент е засилил реториката на акцията си за набиране на средства преди евентуалния си реванш с настоящия президент Джо Байдън на идните избори през ноември.

Тръмп, който постоянно преглежда външнополитически тематики на сходни събития, твърди, че би бомбардирал съветската столица в отговор на акцията ѝ в Украйна, и предписва същия отговор на хипотетична стъпка на Китай да утвърди суверенитета си над Тайван. Според вестник „ Вашингтон пост “ тези забележки са „ изненадали “ неговите донори.

Твърди се също, че някогашният президент Тръмп е направил „ поредност от дръзки претенции “ за приемане на обилни дарения за акцията по време на събития за финансиране, защото съгласно известията той е заречен понижаване на налозите, утвърждение на планове за петролна инфраструктура и други политики, които неговите спонсори биха могли да оценят.

Някои правни специалисти, интервюирани от в. „ Вашингтон пост “, означават, че сходни обещания и претенции „ слагат на тестване границите на федералните закони за финансиране на акции “.

Тръмп не е непознат на твърдата изразителност, като се прочу със заканите си към Северна Корея с „ огън и гняв “, когато през 2017 година напрежението към нуклеарната и ракетната стратегия на Пхенян се изостри. По отношение на спора в Украйна обаче той по-рано даде обещание да уреди военните дейности единствено в границите на 24 часа, в случай че бъде избран отново, като седне на една маса както с украинския водач Владимир Зеленский, по този начин и с съветския президент Владимир Путин.

В по-ранен отчет на Washington Post се предполагаше, че Тръмп се надява да постави завършек на спора, като окаже напън върху Украйна да се съгласи да признае най-малко част от териториалните си загуби в интерес на Русия.

Кампанията на Тръмп обаче отхвърли отчета на WaPo като „ подправена вест “.

През февруари организация Блумбърг също заяви, базирайки се на консултант на някогашния президент, че в случай че Тръмп завоюва изборите, той може да окаже напън върху Украйна да договаря за мир с Русия, като заплаши да понижи голямата военна помощ на Съединени американски щати за страната.

Русия твърди, че е отворена за договаряния за Украйна; през есента на 2022 година обаче Владимир Зеленский подписва декрет, с който не разрешава всевъзможни договаряния със настоящето управление в Москва.

Снимка: (Mary Altaffer/AP)

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР