За деескалация на напрежението около Украйна е необходимо страните от

...
За деескалация на напрежението около Украйна е необходимо страните от
Коментари Харесай

Русия посочи условията за деескалация на напрежението

За деескалация на напрежението към Украйна е належащо страните от НАТО да спрат да доставят оръжие на Украйна, да изтеглят военни съветници, да изоставят ученията в Украйна и да изтеглят всички доставени оръжия от там, а също и да се откажат от приемането на Украйна в Алианса, разгласи шефът на Втория департамент (страните от ОНД) в съветското Министерство на външните работи Алексей Полишчук.

„ За да се деескалира напрежението, е належащо на първо място да се принуди Киев да съблюдава пакета от ограничения. Необходимо е страните от НАТО да спрат да доставят оръжие на Украйна, да изтеглят военни съветници и инструктори, да изоставят всевъзможни взаимни учения в Украйна и евакуиране на всички по-рано доставени оръжия от нейна територия. Накрая НАТО би трябвало да откаже да одобри Украйна в редиците си ”, сподели дипломатът, представен от съветските медии.

" От своя страна Киев би трябвало да се върне към безпристрастен, самостоятелен статут, който беше залегнал в Декларацията за държавния суверенитет на Украйна през 1990 година Необходимостта от използване на тази декларация през 1991 година е записано в Закона за оповестяване на независимостта на Украйна, а настоящата Конституция на страната от 1996 година съдържа наредба, че при приемането й Върховната Рада се управлява от посочения закон “, сподели дипломатът. „ Смятаме, че това изцяло дава отговор на ползите на самата Украйна и нейните жители и ще спомогне за подсилване на районната и европейската сигурност и непоклатимост “, означи Полишчук.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР