За да победи Германия по време на Втората световна война,

...
За да победи Германия по време на Втората световна война,
Коментари Харесай

Рибата и чипса помагат за британския морал по време на Втората световна война

За да победи Германия по време на Втората международна война, английското население би трябвало да се откаже от съществени артикули без да има изключително право на възражения. И то е готово да се откаже от газта, бекона, захарта и маслото си, с цел да завоюва войната, само че обичайното за острова ястие от риба и пържени картофи е прекомерно огромна жертва. Това класическо английско ядене продължaва да се употребява без спиране по време на цялата войната.

 Yaiza Playa Blanca - Avenida Papagayo 07 ies

По време на международните войни военното произвеждане и спирането на веригите за доставки водят до това доста храни и други съществени артикули от всекидневието да станат по-малко налични или изцяло невъзможни за придобиване. За да се подсигурява, че всеки има обективен дял от дребните количества доставяни артикули, английското държавно управление вкарва нормиране. Първоначално това включва горивото, само че по-късно стартира да включва и съществени неща като яйца, захар и конфитюр. Месото също става на дажби, макар че месото от дивеч не. Неща, които не са нормирани, като някои плодове и зеленчуци, въпреки всичко са сложни за намиране.

Министерството на храните издава на всички в Обединеното кралство книга за дажби, която се употребява за закупуване на храни от съответни магазини, а тези магазини получават несъмнено количество храна за продажба.

 INF3-96 Food Production Dig for Victory Artist Peter Fraser

Дажбите се трансформират в източник на акции за повишение на морала, като „ Копайте за победа “. Правителствените чиновници също получават книжки за дажби, което оказва помощ на популацията да се почувства умерено, че не е незаслужено третирано. Дори Нейно Величество Кралицата има такава. Принцеса по това време, Елизабет икономисва купоните си за облекла, с цел да закупи задоволително материал, с цел да направи сватбената си рокля.

Междувременно рибата и чипсът остават известно ядене.

Правителството подсигурява непрестанно доставяне с риба и картофи през Първата и Втората международна война.

И това е значимо, защото веригата за доставки на храната, изключително рибата, е мощно нарушена. Много риболовни кораби са реквизирани от Кралския флот, а тези, които към момента се употребяват, стават обект на офанзиви от немски подводни лодки. Така цената на рибата се покачва доста, само че държавното управление съумява да поддържа устойчиво предложение.

Твърди се, че качеството на ястието страда, защото на британците им липсва прилична лой за пържене.

Но въпреки всичко рибата с чипс остава прелестно ядене. И освен това – то избавя животи в бойните зони. Известно е, че английските войски употребяват името на известното ядене, с цел да разпознават другарски войски: едните изкрещяват „ Риба! “, а другите дават отговор „ Чипс! “

По време на Първата международна война се подозира, че с това са се хранили английските войски в окопите и е било основната храна против глада.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР