За да имате стегната фигура и да сте винаги здрави,

...
За да имате стегната фигура и да сте винаги здрави,
Коментари Харесай

Да се храним правилно

За да имате стегната фигура и да сте постоянно здрави, спазвайте традициите на здравословното хранене от другите страни по света.

Индийците натъртват на зеленчуците и подправките. Лютите ястия форсират обмяната на веществата и спомагат за изгарянето на мазнините.

Зърнените култури – леща и нахут, които са обичани от индийците, съдържат малко мазнини и доста белтъчини, които ни карат да се усещаме сити. Според Аюрведа тайната на засищането е в храната, в която би трябвало да са смесени няколко усета – сладостен, кисел, солен, горчив и пикантен.

Тайната на французойките се крие в това, че те се глезят с вкусни и от време на време мазни деликатеси, само че съблюдават главно предписание – порциите да са дребни. Пълноценният обяд е същински обред за французите, а това спомага за здравословното хранене.

В Япония има най-ниско равнище на затлъстяване в целия свят – по-малко от пет % от японците имат проблеми с наднорменото тегло. Това се дължи на обичайното хранене в Страната на изгряващото слънце, което се състои от ориз, зеленчуци, прясна риба, соя и доста малко захар и месо.

Японците се хранят с разнородни артикули, те употребяват до тридесет разнообразни продукта на ден. Според тях всяко ядене би трябвало да е разноцветно.

 Риба

Японците стартират храненето си с лека чорба, което засища организма и не му разрешава да прекали с количеството признати калории. Правило на японците е да стават от масата, до момента в който са към момента гладни.

В средиземноморските страни натъртват на зеленчуци, риба, пилешко месо и бобови култури, както и на пълнозърнести артикули. Този метод на хранене е нискокалоричен, само че е богат на разнообразни усети.

За средиземноморската кухня е особено потреблението на зехтин, който е богат на ненаситени мазнини и е потребен за здравето.

Исландците изяждат пет пъти риба повече, в сравнение с жителите на която и да е друга страна по света. Рибата е богата на незаменими мастни киселини, които блокират образуването на мазнини в организма и управляват апетита.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР