За брутален натиск върху членове на БСП, председатели на партийни

...
За брутален натиск върху членове на БСП, председатели на партийни
Коментари Харесай

МВР заплашва и респектира членове на БСП преди изборите

За жесток напън върху членове на Българска социалистическа партия, ръководители на партийни организации и наблюдаващи на изборите сигнализираха от " Позитано " 20.
В машината за репресии са включени интензивно чиновници на Министерство на вътрешните работи. От Българска социалистическа партия описаха няколко случая от последните дни на откровени закани към членове на СИК и РИК, претършуване на партиен клуб и възбрана за осъществяване на предизборна акция.
Председателят на общинския съвет на Българска социалистическа партия във Видин Димитър Велков сигнализира за навлизане на служители на реда в един от партийните клубове във Видин. Преди няколко дни униформени чиновници влизат в клуба и подреждат на всички членове и симпатизанти да изоставен. Вътре остава единствено един от ръководителите на локално ОПО. Полицаите са иззели протоколната книга на партийната организация, в която с изключение на протоколи от събрания на организацията, се съдържат и персонални данни на всички членове на съответното ОПО, бъдещите членове на секционни изборни комисии от квотата на Българска социалистическа партия и покровители, на които към този момент са издадени документи. Партийният ръководител на ОПО е заведен в отделение на Министерство на вътрешните работи и е помолен да подпише декларация, че няма да купува гласове. А протоколната книга е усърдно ксерокопирана, задържали са копието без никакъв документ, върнали са му книгата и са го изпратили да си върви, описа Велков.
Веднага по-късно чиновници на Министерство на вътрешните работи са почнали да посещават хора от описите в проколната книга и да насочат закани. Вече двама се отхвърлиха от боязън, изясни социалистът. Това е жестоко вмешателство в изборния развой на територията на община Видин, безапелационен бе Димитър Велков.
Заплахи е получил и общинският ръководител на партията в Борован Петър Станев. След като е изискал позволение от кмета да сложи предизборна шатра в града, той освен че е получил отвод, а е бил " помолен " от шефа на РПУ Борован да не прави предизборна акция. Откровено ми бе обяснено, че в случай че слага шатра, ще си имам работа с Министерство на вътрешните работи, описа Станев. И попита за какво писмото, което е изпратил до кмета на общината, е получено и в МВР-Бяла Слатина.
Само за последната седмица десетки членове на Българска социалистическа партия из страната са получили предупредителни протоколи от полицията, има и арестувани хора, които са били инструктирани устно по какъв начин да водят предизборна акция. Оказва се напън - административен, полицейски и иконимически върху Българска социалистическа партия. Държавната администрация, която би трябвало да провежда и подсигурява изборния развой, употребява своите сктруктури, с цел да репресира, разяснява зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев.
Преди седмица е направена оперативка в регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи във Видин, Враца и Монтана. Разпоредено им е какво и по какъв начин да работят в изборния развой. Защо Министерство на вътрешните работи взима страната на една политическа мощ, попита Добрев. По думите му всички чиновници са предизвестени, че в случай че не завоюва ГЕРБ, ще бъдат разформировани на други места из страната.
Членове на Българска социалистическа партия в секционни комисии са арестувани и са им изписани предупредителни протоколи. Инструктирани са даже наши кметове и партийни ръководители и се предупреждавани да не бъдат толкоз дейни в изборния развой, описа още Кирил Добрев. Той насочи въпрос към вътрешния министър Младен Маринов какъв брой предупредителни протокола са написани на ръководители на ГЕРБ. Защо няма предизвестия към кметове на ГЕРБ, които вършат предизборна акция или към самия министър председател Бойко Борисов, който в последните дни обикаля цялата страна и искрено прави предизборна акция.
Заради натиска и заканите към този момент се отхвърлят хора, които би трябвало да бъдат поръчител за почтени избори. Наблюдатели в изборни комисии от Българска социалистическа партия всеобщо се отхвърлят от боязън. Звънят ми с пояснения " щерка ми е на работа в общината и в случай че остана, ще я уволнят ", описа още Кирил Добрев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР