За богатството на арабските шейхове се носят истински легенди, а

...
За богатството на арабските шейхове се носят истински легенди, а
Коментари Харесай

Вижте тайния живот на арабските жени

За благосъстоянието на арабските шейхове се носят същински митове, а животът им се съпоставя с същинска приказка. Но не всички поданици на Обединените арабски емирства (ОАЕ) са шейхове и с изключение на приказка, в живота си имат доста мрачни дни.

Източната просвета е доста по-различна от европейската. Понякога традициите и законите на арабския свят провокират единствено потрес и комплициране. На мнозина сигурно ще им е забавно да узнаят по какъв начин живеят елементарните арабски фамилии, написа блиц. За никого не е загадка, че жителите на ОАЕ фамилията е преди всичко. Жената е считана за страж на дома и макар известните схващания, тя е на огромна респект измежду арабските мъже.

Запознанствата

Едно арабско момиче съвсем в никакъв случай не се омъжва за европеец. Заради брак с човек, който изповядва друга религия, може да й бъде неразрешено в никакъв случай повече да не стъпи в родината си.

При мъжете обаче нещата стоят по напълно друг метод. Те постоянно одобряват европейки за съпруги. Това, че една европейска жена се е омъжила за арабски шейх, не значи, че ще води живот на богиня. Вероятността да получи поданство е малко евентуална, а в случай че бракът не върви добре, тя най-вероятно ще загуби децата си.

По предписание, решението за подписване на брак се взима от фамилията на младоженеца. Ако момичето отхвърля да влезе в този съюз, никой няма да я насили да го направи срещу волята си.

Сватбата

В днешно време не всеки арабин може да си разреши да има повече от една жена, защото за издръжката на един харем са нужни доста средства. Традиционното семейство от мъж и цялостен харем дами е привилегия единствено на шейховете и състоятелните мъже.

В арабските страни предбрачният контракт е най-важното изискване за подписване на сватбен съюз. Вместо невестата, автограф под документа поставят роднините й. По закон самото сватбено празненство би трябвало да се състои в границите на година след подписването на договора.

Важна детайлност е, че бъдещата младоженка има право да види бъдещия си брачен партньор единствено в наличието на околните си. Семейството на жениха заплаща откуп за нея, като сумата може да доближи до стотици хиляди $. Ето за какво множеството дами имат полза да раждат девойки.

Арабската женитба е извънредно грандиозно мероприятие. Празничната софра се огъва под тежестта на разнообразни кулинарни изкушения, гостите се забавляват до пристъп, а домакините с всички сили се стремят да покажат гостоприемството и щедростта си.

Семейният живот

Всички са наясно, че във всяко арабско семейство дамата би трябвало да слуша мъжа си, само че малко на брой знаят, че в доста случаи дамата взима значимите решения наедно със брачна половинка си. Арабските фамилии, които живеят отвън рамките на мюсюлманския свят, доста рядко се придържат към вековните обичаи.

Арабските хубавици могат да си разрешат да облекат каквото си изискат: от мини пола до къси панталонки, които повече наподобяват на долни дрехи, в сравнение с връхна дреха. Най-важното обаче е от горната страна да носят дълга черна тога, а лицето им да е покрито с черен шал. Много постоянно на улицата може да видите арабка с дънки и туника, само че жена, чиято глава не е забрадена, можете да срещнете извънредно рядко.

Арабските дами изпитват изключително увлечение към златото, по тази причина и вместо цветя, мъжете им подаряват скъпоструващи декорации.

Смята се, че мъж, който има повече от една жена, е задължен да третира по идентичен метод всичките си съпруги. В фамилията е изработен явен график за визити. За новата си жена мъжът прави обособена вила, която не е по-евтина, само че не е и по-скъпа от тази на предходната. Парите сред съпругите се разпределят по равно.

Говорейки за арабките, те доста постоянно получават образованието си в най-хубавите висши образователни заведения в света, макар че в родината към тях има доста дребен интерес. Затова и доста девойки, които са получили образованието си в Европа, вземат решение да останат там, с цел да градят кариера.

Взаимната поддръжка е на огромна респект в арабските фамилии. Ако да вземем за пример една жена е овдовяла, братът на нейния брачен партньор счита за свое обвързване да се ожени за нея. Жените от ОАЕ могат да изискат бракоразвод единствено в два случая: в случай че брачният партньор им изневери или в случай че не се грижи задоволително за нея.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР