За близо година от началото на пандемията чуждестранните инвеститори в

...
За близо година от началото на пандемията чуждестранните инвеститори в
Коментари Харесай

Най-предпочитаните региони за покупка на имоти от чужденци

За близо година от началото на пандемията задграничните вложители в недвижими парцели във Франция понижиха, а тези които останаха на пазара трансформираха желанията си. Френската Ривиера, центърът на Париж и Бретан към този момент не са измежду най-предпочитаните места за влагане в парцели, сочи изследване на le Parisien, извършено от Capital.

Крьоз е преди всичко измежду чужденците, решили да си купят парцел във Франция, сочат данните на френски нотариуси. Това е едва обитаем регион в Нова Аквитания. 11% от вложенията там са осъществени от чужденци.

На национално ниво делът на чужденците измежду купувачите е на най-ниското си ниво за последните 10 години. През първото полугодие на 2020 година те са едвам 1.3% от купувачите. За съпоставяне, през същия интервал на 2019-а делът им е бил 1.6%. Основната причина за спада е пандемията от ковид.

Основно ползата на чужденците при покупката на неподвижен парцел във Франция е към селските райони. Близо 45% от покупко-продажбите с нерезиденти са осъществени точно там против 38% в огромните градове и 17% в крайградските региони. Подобна наклонност се обрисува през последните няколко години, само че стана отчетлива през 2020-а.

След Крьоз се подрежда Дордон с осъществени 8% от покупко-продажбите с чужденци. Третата позиция е за Приморските Алпи – 7%. В Париж едвам 2.3% от покупко-продажбите през предходната година са с чужденци. Това ненапълно може да се дължи на финансовия миг: сумата за вложения измежду чужденците е по-малка от тази измежду французите.

Основната група задгранични купувачи остават британците – 23%. Делът им обаче с всяка минала година от 2016-а насам понижава. „ Днес британците повече продават, в сравнение с да купуват “, споделя Пеги Монтесинос, член на Висшия съвет на нотариусите по въпросите на недвижимите парцели. Второто и третото място са за белгийците – 19% и германците – 8%.

Между Брекзит и следствията от ковид е мъчно да се вършат прогнози за развиването на пазара през 2021 година „ През Новата година ще би трябвало да се обърне внимание на здравните ограничения, с цел да се види дали чужденци могат да пътуват във Франция, затова да купуват парцели или не “, добавя Монтесинос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР