За 26-та поредна година Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА)

...
За 26-та поредна година Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА)
Коментари Харесай

Най-добрите хотели в България

За 26-та поредна година Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) отличи най-хубавите и в бранша. „ 26 години са и доста и малко. За тези 30 години преход, българският туризъм, с всичките неточности, които допуснахме, имаме 300% растеж. В момента се намираме в доста тежка обстановка, само че както споделят нашите израелски сътрудници: „ Печели този, който умее да губи! “. Сега е тъкмо подобен миг – би трябвало да успеем да оцелеем. Аз съм оптимист и имам вяра, че след тази рецесия ще дойдат едни по-добри времена “, сподели почетният ръководител на БХРА Благой Рагин по време на формалната гала по връчване на тазгодишните награди.

Необходима е по-голяма интензивност от страна на туристическия отрасъл за икономическата промяна на страната, изключително по Плана за възобновяване и резистентност. „ В него се приказва за ускорена промяна на стопанската система и цифровизация, което в цялостна степен се отнася и за туристическия отрасъл “, сподели президентът Румен Радев.

„ Комбинацията от здравна, икономическа, енергийна рецесия и политическа неопределеност, са тестване за всеки бизнес “, означи президентът. Президентът уточни, че рецесията е разкрила неналичието на стратегическа визия за развиване на туризма, а по думите му без такава визия няма да можем да прескочим прага от 15% от Брутният вътрешен продукт от туризъм, към който страната ни се стреми.

„ Като общество и страна би трябвало да преосмислим нашето разбиране на туризма като просто средство за прехранване и за положително превозване на времето. В актуалния динамичен свят туризмът е решителен фактор за привличане на вложения и за тяхното задържане. Той е най-хубавото средство да бъде разказана нашата история разкрита на нашата просвета и природа, както и да бъде показано равнището на националната ни упоритост.

„ Ако желаеме да бъдем добре позиционирани на картата на конкурентоспособните, новаторски и амбициозни страни, ние би трябвало да развиваме марката " България " и тук туризмът е водещ “, акцентира още в словото си президентът.

„ Българският туризъм и българските хотелиери и ресторантьори не се уплашиха и не престанаха да работят. Те съумяха да намерят тези бизнес модели, които им разрешиха да не престават да посрещат посетители. През тази толкоз сложна година, посрещнахме близо 5 милиона туристи “, сподели служебният министър по туризма Стела Балтова.

Четири неща са значими за хотелиерската промишленост из цяла Европа. Този бизнес е бизнес на хората. „ Осигуряваме претовареност в селски и градски райони във всички елементи на Европа и е значимо тези работни места да бъдат възобновени. И до момента в който прекосяваме през тези сложни времена е редно и да получим поддръжка в тези старания. За мен и като бизнесмен и като човек от бизнеса е значимо да се работи по въпросите като Данък добавена стойност, претовареност в туристическия и хотелиерския бранш, тоново в тези сложни времена “, сподели членът на борда и основен ковчежник на Европейската хотелиерска асоциация Адриан Каменс.

Ето и спечелилите в тазгодишния конкурс:

Най-добър 5-звезден luxury СПА хотел – „ Макси парк хотел и СПА “, гр. Велинград

Най-добър 5-звезден резиденс хотел – „ Парадайз Бийч Резиденс “, гр. Свети Влас

Най-добър 5-звезден бутиков СПА хотел – „ СПА Хотел Рич “, гр. Велинград

Най-добър 5-звезден СПА хотел – „ Арте СПА и Парк Хотел “, гр. Велинград

Най-добър 5-звезден балнео хотел – „ СПА хотел Орфей “, гр. Девин

Най-добро партньорство и поддръжка – Министерство на туризма

Най-добър концептен артикул – „ Грифит Хотел Вистамар “, к.к. „ Златни пясъци “

Най-добър 4-звезден СПА хотел за фамилна отмора – „ Парк и СПА хотел Марково “, с. Марково, гр. Пловдив

Най-добър 4-звезден ЕКО и СПА хоте л – „ СПА хотел Олимп “, гр. Велинград

Най-добър 4-звезден арт и уелнес хотел – „ Дипломат Плаза енд Резорт “, гр. Луковит

Най-добър 4-звезден градски хотел – Парк хотел „ “Зелена Европа “, гр. Хасково

Най-добър 4-звезден планински СПА хотел – „ СПА Ризорт Свети Иван Рилски “, гр. Банско

Най-добър 4-звезден планински уелнес хотел – „ Уелнес Хотел България “, гр. Банско
 Най-добрите хотели в България (СНИМКИ)

 Най-добрите хотели в България (СНИМКИ)

 Най-добрите хотели в България (СНИМКИ)

 Най-добрите хотели в България (СНИМКИ)

 Най-добрите хотели в България (СНИМКИ)



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР