За 2019 година компанията продаде 35 милиона килограма български плодове

...
За 2019 година компанията продаде 35 милиона килограма български плодове
Коментари Харесай

Kaufland предлага български плодове и зеленчуци от 16 региона


За 2019 година компанията продаде 35 милиона кг български плодове и зеленчуци
В устрема си да дава свежи и качествени плодове и зеленчуци, Kaufland България си партнира с производители от 16 аграрни района и у нас . По-голяма част от продукцията произлиза от ферми в регионите на Пловдив, Пазарджик, Сливен, Благоевград, Добрич, Плевен, Хасково и Велико Търново. Веригата работи с районни производители и от Кюстендил, Разград, Търговище, София и Стара Загора.

Към момента над 80% от доставчиците и производителите на плодове и зеленчуци в, с които компанията работи, са български.

Kaufland България работи интензивно да усили броя на районните зеленчукопроизводители, чиято продукция предлага, като обособява особено място за нея на територията на хипермаркетите си. За да се ориентират клиентите още по-лесно към районната продукция, ценовият етикет на всеки артикул се добавя с кафяво сърце „ От нашия район “.

Българските артикули постоянно са били приоритет за Kaufland България, като през 2019 година компанията осъществя продажби от 35 милиона кг родна продукция плодове и зеленчуци . Това се дължи и на обстоятелството, че компанията вкарва принцип на работа със зеленчукопроизводителите, който включва контракт за изкупуване на продукцията. По този метод производителите работят умерено, с фокус върху качеството на продуктите си, вместо непрестанно търсене на пазар. Един от образците, че този принцип работи, е зеленчукопроизводител от Първомай, един от дългогодишните сътрудници на компанията, който през 2019 година осъществя продажба на общо 2500 тона продукция в обектите на веригата. Затова през 2020 година Kaufland ще усили с 30% производителите , с които подписва контракти за изкупуване на продукцията.

При сезонните пикове на плодовете и зеленчуците българският дял артикули също господства. В момента да вземем за пример ягодите, които веригата предлага, са напълно българска продукция от родни производители от селата Динк и Трилистник, от град Кричим и Стамболийски.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР