Юнайтед груп е най-големият телекомуникационен и медиен oператор в Централна

...
Юнайтед груп е най-големият телекомуникационен и медиен oператор в Централна
Коментари Харесай

Новият собственик на Виваком и Нова тв: Намерението ни е България да се превърне в регионален хъб

" Юнайтед груп " е най-големият телекомуникационен и медиен oператор в Централна и Източна Европа. Днес портфолиото ни покрива 30 компании ", сподели Никос Статопулос, ръководещ сътрудник във фонд BC Partners.

" Много се радваме, че инвестирахме и в България с придобиването на " Виваком " и Нова тв ", сподели той.

" Българската стопанска система е доста витална и постоянна. Ръстът на Брутният вътрешен продукт е 3-4% годишно преди Коронавирус, несъмнено, един от най-високите в Европа. Безработицата е 5% - от най-ниските. Съотношението дълг към Брутният вътрешен продукт е 25% - също от най-ниските в Европейски Съюз, а корпоративният налог от 10% - твърдо е най-ниският в Европа, валутата е постоянна. Тук има доста високообразовани хора изключително в IT бранша.

Намерението ни е България да се трансформира в районен хъб. По принцип ние не влагаме в страни, а в компании. Започнахме в " Виваком ", първата и най-голяма телекомуникационна компания в страната с най-бързата мобилна мрежа в Европа - страховит бизнес, радваме се, че го придобихме. Сега навлязохме и в медиите с придобиването на Нова тв. Съчетание телеком и медии е в основата на нашия бизнес модел в " Юнайтед груп ", който ни разрешава да реализираме синергия на вложенията и напъните ", изясни Статопулос.

" Въпросът за свободата на медиите е главен. Задължени сме да работим на най-високо ниво. Имаме публицистичен ръб в Люксембург, който съблюдава за това всичките ни медии. Там има опитни медийни лица. Обективни хора, чиято роля е опазването на медийната самостоятелност ", сподели той.

" Вестник " Телеграф " беше последното парче от медийния пъзел, който търсихме тук. Така имаме цялостен 360 градусов обсег. Вестниците към момента имат своята роля ", добави той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР