Юлия КУЛИНСКАБСП сме категорично против Пловдивският панаир да бъде частна

...
Юлия КУЛИНСКАБСП сме категорично против Пловдивският панаир да бъде частна
Коментари Харесай

БСП е против панаирът в Пловдив да стане частна собственост

Юлия КУЛИНСКА
" Българска социалистическа партия сме изрично срещу Пловдивският панаир да бъде частна благосъстоятелност. Той е национално благосъстояние, по тази причина от трибуната на Народното събрание преди месец сигнализирахме обществеността, че общинските съветници на ГЕРБ са подготвени да продадат това национално благосъстояние ", съобщи депутатът от " Българска социалистическа партия за България " от Пловдив Иван Петков на брифинг в Народното събрание.
Той напомни, че още преди три месеца Градската организация на Българска социалистическа партия в Пловдив е взела решение, което е изпратила и до общинските съветници и медиите, с което са се разграничили от хората, влезнали в Общинския съвет от листата на " Българска социалистическа партия за България ". " Не веднъж сме уведомили пловдивчани и още веднъж заявяваме ясно, че това са лица, напълно следени от Георги Гергов. Същото се случи и във Варна, където под диктовката на кмета Иван Портних съветниците на ГЕРБ гласоподаваха да се върнат акциите на Гергов. Съветниците на Българска социалистическа партия бяха срещу. За това решение Корнелия Нинова като вицепремиер изпрати писмо към регионалния шеф, с цел да бъде спряна договорката. Беше заведено и дело в Административния съд ", разяснява Петков.
" Направихме всичко допустимо да бъде сигнализирана и прокуратурата и към този момент дълги месеци няма никакъв отговор. А още преди две години основният прокурор съобщи, че ще направи инспекция, и дано най-сетне се задейства ", прикани Петков.
Пловдивският панаир да бъде разгласен за монумент на културата с локално значение предложиха пък депутати от Демократична България.  
Припомняме, че липса на кворум на 3 януари попречи да се организира изключителна сесия на Общинския съвет в Пловдив за бъдещето на панаира. На нея беше планувано да се преразгледа решението по какъв начин да гласоподава представителят на община Пловдив на идното Общо заседание на акционерите на сдружението " Пълдин Туринвест ", планувано за 9 януари. Основна точка е увеличение на капитала на сдружението посредством апортирането в него на притежаваните от община Варна 29 на 100 от панаира. След прехвърлянето се чака делът на предприемача Георги Гергов в изложбения център да нарасне на 79,36 %, а община Пловдив да стопи своите 25 % присъединяване на 20,64 на 100. Съществуват хипотези, че предприемачът е подхванал атака през последните месеци да усили контрола си в панаирното сдружение поради блян за ново строителство.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР