СподелиУмерените националисти от партията Нов фламандски алианс (НФА) вероятно ще

...
СподелиУмерените националисти от партията Нов фламандски алианс (НФА) вероятно ще
Коментари Харесай

Седмица преди евровота: Умерените националисти може да са част от правителството на Белгия

Сподели
Умерените националисти от партията Нов фламандски алианс (НФА) евентуално ще бъдат част от идващото федерално държавно управление в Белгия, сочат оценките на анализатори, представени от локални медии.

Според най-новите изследвания на публичното мнение НФА остава втора политическа мощ с 20,6 на 100 поддръжка в северната област Фландрия, където първото място се планува да заемат крайнодесните от „ Вламс Беланг “ (26,8 на сто).

Третото място във Фландрия се обрисува за „ Напред “ (14,3 на сто), следвани от „ Християндемократи и фламандци “ (12,2 на сто), Работническата партия (8,9 на сто), „ Открити демократични демократи и фламандци “ (8,2 на сто) и „ Зелените “ (6,6 на сто).

Във Валония първото място разделят Социалистическата партия и Реформаторско придвижване с по 22,6 на 100, следвани от „ Обвързани “ с 18,1 на 100, Работническата партия (14,5 на сто) и „ Еколо “ (8,8 на сто), написа Българска телеграфна агенция.

В Брюксел Реформаторското придвижване води с 23,3 на 100, втора е Работническата партия с 19,8 на 100, следват Социалистическата партия (15,2 на сто), „ Еколо “ (12,5 на сто), „ ДеФИ “ (7,2 на сто), „ Обвързаните “ ( 7,7 на сто).

Проучването е осъществено от 14 до 20 май и дава мотив за мнения, съгласно които „ Вламс Беланг “ ще останат още веднъж изолирани от бъдещото федерално ръководство, като дружно с крайната левица в лицето на Работническата партия ще основат спомагателна компликация за сформиране на държавно управление, защото сборът от гласовете на двете партии ще бъде „ негоден “.

Според оценките повтаряне на настоящата необятна коалиция е невероятно поради дефицита на четири мандата за болшинство. Като излаз се показва опцията „ Обвързаните “ да вземат участие в ръководството и по този начин да се обезпечи болшинство от 84 гласа при нужни 76, с коалиция от осем партии. Недостатъкът в този случай е, че новата коалиция би разчитала главно на гласове от партии, които губят поддръжка по отношение на предходните избори.

Отчита се, че за „ нормална “ трипартийна коалиция сред социалистите, либералите и християндемократите към този момент не доближава един мандат, само че това може да се промени до изборния ден. Ако към посочените три партийни групи се добави НФА, ще може да бъде основано болшинство от 95 гласа.

В резюме цитираните оценки изключват заплахата бъдещите договаряния за сформиране на държавно управление да подобрят международния връх на Белгия от предишното десетилетие, когато съглашение бе реализирано едвам след 541 дни. Предвиждат се две съществени благоприятни условия – в новото държавно управление за първи път да бъдат включени представители на НФА, или вместо тях обединението да бъде формирана от ръководещото през днешния ден болшинство, подкрепено от „ Обвързаните “ (център-дясно).

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР