Новоизбраният премиер на Северна Македония избра конфронтацията и погазването на

...
Новоизбраният премиер на Северна Македония избра конфронтацията и погазването на
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Думите на Мицкоски са провокация към европейските ценности

" Новоизбраният министър председател на Северна Македония избра борбата и погазването на европейските правила и от най-високата парламентарна естрада даде поръчка, че счита да отклони страната от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи омраза и ненавист против европейска България ", сподели съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" Арогантно заявеният отвод от осъществяване на контракта с България, изискващ включването на българите в Конституцията с промени в главния закон, е жестоко нарушаване на процеса на интеграция на Северна Македония в Европейски Съюз ", показва още той.

" Преди повече от месец се обърнах с предизвестие към господин Мицкоски да не се пробва да използва България за вътрешно политическите си цели. Сега декларирам, че като страна ние няма да останем безучастни към тази поредна провокация ", съобщи още Пеевски в своя позиция.

 В 7 области във вторник ще е рисково горещо 2 мин. В 7 области във вторник ще е рисково горещо  Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж 2 мин. Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж  Инцидентът в пловдивската болница: Англичанинът не е умрял поради спречкването с охранителите 3 мин. Инцидентът в пловдивската болница: Англичанинът не е умрял поради спречкването с охранителите  След заливане с вряла вода: 9-месечно бебе е с тежки изгаряния 2 мин. След заливане с вряла вода: 9-месечно бебе е с тежки изгаряния  Брендо се е предал и е арестуван 3 мин. Брендо се е предал и е арестуван  Катастрофа с ескорта на унгарския министър председател Виктор Орбан, има умрял 2 мин. Катастрофа с ескорта на унгарския министър председател Виктор Орбан, има умрял  В 7 области във вторник ще е рисково горещо 2 мин. В 7 области във вторник ще е рисково горещо  Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж 2 мин. Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж  Инцидентът в пловдивската болница: Англичанинът не е умрял поради спречкването с охранителите 3 мин. Инцидентът в пловдивската болница: Англичанинът не е умрял поради спречкването с охранителите  След заливане с вряла вода: 9-месечно бебе е с тежки изгаряния 2 мин. След заливане с вряла вода: 9-месечно бебе е с тежки изгаряния  Брендо се е предал и е арестуван 3 мин. Брендо се е предал и е арестуван  Катастрофа с ескорта на унгарския министър председател Виктор Орбан, има умрял 2 мин. Катастрофа с ескорта на унгарския министър председател Виктор Орбан, има умрял

" Очаквам всички депутати от българския парламент и български депутати в Европейския  парламент, без значение от партийната им принадлежност, да не подминават с нехайство тези будещи паника процеси в прилежащата ни страна. Защото посоката, в която е тласкана  Република Северна Македония от политическата си върхушка, е рискова. Последиците за тази безнаказаност не би трябвало да понася македонския народ, само че отговорността би трябвало да бъде за самозабравилите се политици, които минират евроатлантическия път на страната ", показва още Делян Пеевски.

" Не можем да останем равнодушни, когато в сериозни за Европа и света времена, рецесията на европейските полезности в Северна Македония заплашва страната да се трансформира в плацдарм на войнстващ шовинизъм ", приключва съпредседателят на Движение за права и свободи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР