Никога не е обсъждано изпращането на български войници в Украйна.

...
Никога не е обсъждано изпращането на български войници в Украйна.
Коментари Харесай

Главчев: От България не е искано разширяване на военната помощ за Украйна

Никога не е обсъждано изпращането на български бойци в Украйна. Това сподели на брифинг служебният министър председател Димитър Главчев след срещата си с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Министерския съвет. Столтенберг е у нас за пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО.

" За мен това е характерен образец за хибридна офанзива и дезинформация. Никога не е обсъждана такава тематика във формат НАТО, през днешния ден също не е обсъждана. Нека бъдат спокойни българските жители ", уточни Главчев. " Това е поредна дезинформация, която се постанова да оборвам ", сподели още служебният министър председател. 

„ Обсъдихме въпроса, че би трябвало да се върне още веднъж значимостта на Западните Балкани. Ако си спомняте, през 2017 година България беше водач в този развой, регистрира Главчев за резултатите от срещата. 

Обсъдихме въпросите в Черноморския район по понятни аргументи и, несъмнено, помощта за Украйна. И двамата сме на мнение, че помощта за Украйна не може да има опция, акцентира още служебният министър председател. 

Той цитира думи на генералния секретар на НАТО Столтенберг, казани по време на днешните диалози, който е декларирал, че „ с всички сили и всички средства би трябвало да оказваме помощ на Украйна, само че с мисълта НАТО да не бъде замесен в спора “. 

На журналистически въпрос подготвена ли е България да предприеме дейности за увеличение на помощта за Украйна, както и дали това е поискано от страната ни, Димитър Главчев отговори:

„ Накрая на диалога ни се посочи, че господин Столтенберг приказва за Алианса като цяло, че би трябвало да ускори помощта си за Украйна. Ние, от своя страна, представихме информация и информация какво сме създали. Смятам, че генералният секретар на НАТО остана удовлетворен от това, което сме създали все още и дори акцентира, че в границите на Алианса сме добър образец. От нас особено не е поискано разширение на военната помощ. Ние и до момента сме казвали, че вършим всичко, което е в границите на вероятното да подкрепяме Украйна. За друго е належащо решение на Народното събрание “. 

Попитан дали е обсъждан въпросът за вероятно разполагане на съюзническо зенитно-ракетни комплекси по Българското черноморско крайбрежие, Главчев разяснява, че тематиката не е дискутирана. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР