Юбилейният галаконцерт наСимфоничен оркестър Сливен ще се състои на27 май

...
Юбилейният галаконцерт наСимфоничен оркестър Сливен ще се състои на27 май
Коментари Харесай

Симфоничен оркестър Сливен с юбилеен галаконцерт в зала България

Юбилейният галаконцерт наСимфоничен оркестър Сливен ще се състои на27 май в столицата в зала " България ". Той ще стартира с респект към паметта на неговия съосновател и подстрекател Мишо Тодоров. Събитието ще поведе едно друго лице от по-новата история на сливенската опера и симфоничен оркестър – носителят на „ Кристална лира’2015 “ за най-хубав диригент Владимир Кираджиев, професор по оперно диригентство във Виена.
В празничната стратегия взе участие задочно и трети скъпоценен облик от музикалната история на Сливен – Камен Чанев, с осъществявания на трима тенори – лауреати на Първия интернационален конкурс за млади тенори „ Гласът на Камен “.

" За мен и за поверената ми институция, този концерт на най-престижната българска сцена, е кулминационна точка на извънредно сполучливия 90-ти юбилеен креативен сезон 2022/2023. С наслада каним софийската аудитория да показа нашия празник. Симфоничен оркестър Сливен е един от най-старите културни институти в България, който почтено и справедливо се радва на многочислени фенове в родния град. Аз и моят екип ще продължаваме да работим с цялостна мощ, тази скъпа за страната ни културна действителност, да продължава да се развива и да реализира още по-високи цели! ", съобщи
Кремена Оксенкруг - шеф на Симфоничен оркестър Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР