Йога по време на бременност? Защо не! Дори и никога

...
Йога по време на бременност? Защо не! Дори и никога
Коментари Харесай

Йога по време на бременност

Йога по време на бременност? Защо не! Дори и в никакъв случай преди да не сте упражнявали такава интензивност.

По принцип няма нищо по-добро за поддържане на тялото и мозъка будни, и прогонване на тревогата, напрежението и отрицателните мисли, от тази източна дисциплинираност.

Йогата е потребна и за бъдещата майка и бебето, което носи, стига да знаете какво да вършиме.

Не бива обаче да подценявате тази двигателна интензивност, защото тъкмо като всички други, и тя има някои особености и противопоказания.

Плюсовете на йогата

Упражненията, които комбинират дишане и придвижвания, а такива са всички в йогата, са извънредно потребни за бременните дами, защото им оказват помощ по време на раждането.

И освен тогава. Когато коремът стане прекомерно огромен и притиска диафрагмата, посредством вярното дишане, бъдещата майка може да облекчи дискомфорта.

Освен това йогата е чудесна за поддържане на здравословно тегло през деветте месеца, без да се стига до прекомерно огромно физическо натоварване.

Тази дисциплинираност усъвършенства равновесието в тялото и душeвността в внимателен миг, когато дамата е подложена на разнообразни промени. Това ѝ оказва помощ да управлява по-добре и своите страсти.

Друг плюс е подобряването на силата и гъвкавостта на тялото, както и издръжливостта на мускулите.

Йогата е добър вид и по още една причина – тя понижава някои постоянно срещани неразположения по време на бременността: като гадене, запек, главоболие, болки в гърба, затруднено дишане.

Подпомага кръвообращението, лимфния поток, бори се против задържането на вода и релаксира мускулите.

Не на последно място - отстранява безпокойството и напрежението, позволявайки на дамата да се концентрира върху нейното непрекъснато изменящо се тяло и върху дребното създание, което носи в утробата си.

Какво да избягвате

Голяма част от позите в йогата са изцяло във опциите на бременните дами.

Има обаче и такива, които не са подобаващи в този внимателен интервал. Именно те би трябвало да се заобикалят, с цел да не се натовари прекомерно тялото или да не се стигне до контузия.

Не бива да се извършват пози, при които има отскоци.

Също по този начин тези, които натоварват коремната област. Както и всички, при които главата е обърната надолу или се изисква по-сложен баланс.

Трябва да се заобикалят и позиции, при които се ляга по стомах, защото могат да бъдат евентуално рискови за бъдещата майка или да основат проблеми.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР