Бъдещият крал на Великобритания принц Уилям отмени в последния момент

...
Бъдещият крал на Великобритания принц Уилям отмени в последния момент
Коментари Харесай

Принц Уилям отмени планирана среща в последния момент. Защо?

Бъдещият крал на Англия принц Уилям анулира в последния миг кралското посещаване, което авансово беше възнамерявал за 23 май.

Бъкингамският замък не посочи за кое събитие става дума, а просто разгласява актуализации на графика на срещите, а дворецът Кенсингтън, формалната резиденция на принца и принцесата на Уелс, обявиха, че чакат с неспокойствие опцията да отсрочат церемонията за бъдещето и доста съжаляваха, че хората трябваше да отидат на среща, която няма да се състои, пише Hello.

Решението за анулация идва, откакто крал Чарлз и кралица Камила оповестиха промени в графиците си. Това става откакто министър председателят на Обединеното кралство Риши Сунак разгласи датата за общите избори. Те ще се проведат на 4 юли 2024 година

В изказване кралската двойка удостовери, че всички кралски събития, „ които биха могли да разсейват или отвличат вниманието от предизборната акция “, са анулирани или отсрочени. Бъкингамският замък сподели, че Чарлз и Камила са изразили съжалението си за тези, които може да са били наранени от решението.

Крал Чарлз неотдавна се срещна с министър-председателя в сряда и се съгласи с настояването му за разформироване на Народното събрание.

Резултатите от изборите на 4 юли ще дефинират дали Консервативната партия на Риши Сунак ще напусне държавното управление. Ако е по този начин, кралят ще посрещне своя трети министър-председател след Лиз Тръс и Сунак.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР