Яйцата от пъдпъдъците се ценят като диетичен продукт. За ефекта

...
Яйцата от пъдпъдъците се ценят като диетичен продукт. За ефекта
Коментари Харесай

Полезни ли са яйцата от пъдпъдъци

Яйцата от пъдпъдъците се ценят като диетичен артикул. За резултата от потреблението на яйца от пъдпъдъци е било известно още в дълбока античност.

Децата обичат яйцата от пъдпъдъци освен поради усета им, само че и поради занимателния им външен тип. Хлапетата са привлечени от странната черупка и дребния размер на яйцата.

Тези яйца са незаменими в детското хранене. Те са вкусни, хранителни са и не провокират алергични реакции даже при деца и възрастни, които не понасят яйца от кокошки.

Едно яйце от пъдпъдък тежи към 10 грама. Яйцата на тези дребни птички съдържат доста повече скъпи и потребни субстанции, в сравнение с яйцата на другите домашни птици.

Яйцата от пъдпъдъци се употребяват варени, печени, пържени, мариновани, употребяват се за приготвянето на омлети и майонеза, само че най-много се употребяват за декорация на салати и ордьоври.

В едно яйце от пъдпъдък има съвсем три пъти повече витамин А, в сравнение с в кокошето яйце. То съдържа повече витамин В1 и В2 от кокошето яйце, както и повече фосфор, калий и желязо.

По наличие на незаменими аминокиселини яйцата от пъдпъдък превъзхождат кокошите яйца. Малките яйчица са съсредоточен биологически набор от нужни за човешкия организъм субстанции.

Може да се дават по 2 яйца от пъдпъдък на ден на деца, които вървят на учебно заведение, с цел да се ускори паметта им. Яйцата от пъдпъдък въздействат добре върху редица болести.

Те усъвършенстват положението при мощно главоболие, пневмония, високо или ниско кръвно налягане, нарушавания на храносмилането, алергии, болести на очите.

Малките яйчица въздействат добре върху заболявания на сърдечно-съдовата система, нервната система и върху болести на дихателните пътища. Те укрепват защитните сили на организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР