Пловдивската цигуларка Таня Тингарова е преживяла неприятна ситуация на концерта

...
Пловдивската цигуларка Таня Тингарова е преживяла неприятна ситуация на концерта
Коментари Харесай

Унижиха пловдивска цигуларка: Стоях права и разстроена, със сълзи в очите

Пловдивската цигуларка Таня Тингарова е претърпяла неприятна обстановка на концерта на Васко Василев в неделя вечер, видя Plovdiv24.bg. Тя е споделила за случилото се в персоналния си Facebook. Публикуваме написаното от нея без редакторска интервенция:

„ Снощи претърпях извънредно грозна и прочувствена преживелица. Знаете, че съм много положителен човек и в никакъв случай не съм правила сходен пост, само че в този момент нуждая се, с цел да се събудим! Дори и един човек да се замисли и да стане по-емпатичен и съзнателен, аз ще съм си свършила работата на “публична персона. “

Бях на концерт на Васко Василев по случай 70 години Опера Пловдив на открития площад в моя роден град. Концертът беше изцяло безвъзмезден за жителите, а атмосферата повече от вълшебна. Бях горда, че градът ми е провел такова събитие- голяма сцена, невероятни музиканти, доста столове за публиката, която седеше под звездите и се наслаждаваше на красивата музика. Все едно бях на открит концерт във Виена или Берлин. Душата ми се извърши с горделивост и приятност! Въпреки че стоях права на пътеката сред редовете зад едно дърво и не можех да видя съвсем нищо, аз просто слушах музиката на един от моите идоли-харизматичния и виртуозен цигулар Васко Василев.

Не бях излизала от дни, тъй като към този момент съм в средата на 9-тия месец, притъмнява ми извънредно доста от жегите, имам мощни болки, когато вървя, само че се вардя и виждам положително на хубавите неща, които ми предстоят.

За първи път си разреших да пия болкоуспокояващи (допустими за ежедневна приложимост при бременност), единствено с цел да мога да се насладя на малко музика на живо- нещото, което най-вече ме зарежда прочувствено! Беше ми неловко да попитам някой да стане от мястото си поради мен, макар че мисля, че по този начин е редно. Все отново имаше десетки хора, да не кажа стотици -млади, възрастни, дами и мъже седнали комфортно на местата си, а аз стърчах с големия стомах близо 45 мин. Въпреки това слушах музиката и търпях дискомфорта и болките.

В този миг, една жена ме потупа по гърба, с цел да ми каже жестоко да се дръпна, тъй като съм ѝ пречела на гледката от стола, на който седи. Погледнах обратно, а друга зад нея ми направи няколко жеста с ръка да се разкарам, все едно пъдеше куче! Останах в ступор.

Направих няколко крачки обратно и им споделих, че вместо да ме гонят, би трябвало да правят отстъпка мястото си, след което продължих да ходя, с цел да не преча. Първата тотално ме пренебрегва, а зад нея приятелката на втората, стана засрамено и ми сподели: “Моля ви, седнете на моето място. “

В този миг дамата, която направи пъдещите жестове, стана и стартира да дърпа приятелката си, настоявайки да си седне назад на мястото до нея и крещейки “Абе аре бе, да е пристигнала по-рано! Да си е направила сметката! “

Представяте ли си? Не даваше на другарка си да ми отстъпи стола си, а от другата ѝ страна седеше тийнейджърка, може би щерка ѝ, на която даваше образец!

Няма смисъл да се извинявам с това, че първо трябваше да нахраня Джули за вечеря в 20:00 ч, след което колкото да се придвижих до концерта и бях на време за откриването в 20:30. Но уви, всички места бяха заети с хора, които може би чакаха по-отдавна в жегата. За мен това бе непостижимо!

Стоях права и смутена, със сълзи в очите, а в главата ми бушуваше единствено мисълта, за това какъв брой унизително и нечовешко беше държанието на хората към мен! Никой не се сети да стане, до момента в който не видяха тази сценка! Тогава мъж и жена от двете ми страни предложиха мястото си. Аз бях толкоз смутена, че отхвърлих.

Може би от хормоните, които бушуват в една бременна жена на финалната права, само че се почувствах “съжалена, “ а не би трябвало да е по този начин! Накрая дамата настоя с думите “Моля ви, вижте какъв брой сте красива, не се разстройвайте и седнете на мястото ми. “ Седнах и се пробвах да се насладя на дълго чакания от мен концерт, само че по този начин и не съумях. Бях тъжна, ядосана и разочарована.

Споделям тази преживелица с апела да бъдем по-благородни и съчувствени един към различен. Да отстъпваме реда си или местата си на по-възрастни хора, на бременни дами, на майки с деца…Да не им държим сметка “кога “ са пристигнали, тъй като не знаем тяхната обстановка. А просто да бъдем индивиди, с цел да може тези, които сме се завърнали в България да продължим делата си тук с възторг и горделивост, вместо да ни се припомня всеки ден за какво хората напущат страната ни. Отношението и злобата са една от аргументите. Нека я изкореним. “

Потребители на обществената мрежа окуражават бъдещата майка, че казусът не в нейното отношение към света, а към мирогледа на другите хора.

„ Жалко! Ценностната система е отживялост, а положителните маниери са необичайност в днешно време. Пожелавам леко раждане и наслада с едно хубаво бебче. “

„ Скъпа моя, ти си вярно възпирана, ти си прелестна, фамилията ти е прелестно, имаш прелестни другари, които те обичат. Не позволявай да те натъжават несъответстващите хора.Казвала съм го доста пъти, че това са главните аргументи за всичко протичащо се в нашата страна, несъответстващите хора и хора с неверна визия за себе си.Всичко се вижда и всеки получава заслуженото съгласно делата си и държанието към другите. “

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР