Явор АД е варненска инвестиционна компания в строителството на жилищни,

...
Явор АД е варненска инвестиционна компания в строителството на жилищни,
Коментари Харесай

Проектите на "Явор" АД – високо качество, стил и комфорт

" Явор " АД е варненска капиталова компания в строителството на жилищни, търговски и бизнес здания. Изпълнителният шеф и член на съвета на шефовете на компанията Мирослав Манолов споделя за сегашни и бъдещи планове.

Как стартира новото десетилетие за " Явор " АД и какво въздействие оказва изключителното състояние върху вашия бизнес?

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики - Посрещнахме 2020 година като един от най-големите и одобрени вложители в строителството във Варна - с два обекта в строителна фаза, един огромен план - пред старт на строителството, и голям брой проекти за близкото и далечното бъдеще.

Стабилното ни финансово положение - липса на заеми, и най-ценният капитал - доверието на нашите клиенти и сътрудници, ни оказват помощ да поемем негативите от създалата се обстановка по отношение на COVID-19. Нашите клиенти нямат никакви терзания за реализирането на плановете ни. Строителните действия на постройка " Младост " и комплекс " Азимут " не престават в плануваните периоди и ще бъдат приключени. Строителството на комплекс " Фемили Гардън " също ще бъде стартирано и финализирано. В предварителния финансов проект на този план с надземна РЗП 33 000 кв.м на първия и 20 000 кв.м - на втори, е заложено строителството да бъде осъществено при най-малко 30% продадени жилища за всеки стадий, а все още 90% от жилищата от първия стадий са към този момент продадени.

Нямаме отлив на клиенти. Дори в изискванията на изключителното състояние и неразбираемото бъдеще продължаваме с продажбите и един дълъг лист с клиенти чака стартирането на втория стадий на " Фемили Гардън " - секциите " Кипарис ", " Кедър " и " Ела ". В момента интензивно проектираме трите секции. Четиристайните жилища в " Кипарис " към този момент се продават, до два месеца ще пуснем на пазара и останалите.

Два от плановете ни - " Азимут " и " Фемили Гардън ", са жилищни комплекси. " Азимут " е с богато озеленен двор, басейн и детска площадка, ситуиран е на пешеходно разстояние до морето. " Фемили Гардън " има парк над 10 дка без достъп на коли, с пешеходни и велоалеи, детски площадки, открит фитнес, зона за разходка на кучета, полянки, алпинеуми и е в необятния център на Варна наоколо до молове, учебни заведения, магазини, медицински център и прочие Не желая да съм неприятен оракул, само че допускам, че сходни изключителни положения ще станат част от живота ни. Тези два плана са изключително подобаващи в такива обстановки и дават отговор на другите желания - живот в дребен комплекс покрай морето или в огромен, многолюден парк на отзивчиво място в града.

Проектите на " Явор " АД се характеризират с високо качество и присъщ жанр. Разкажете за някои новаторски и нетипични решения, които прилагате в градежите на вашите обекти?

- Както към този момент загатнах, в строителна фаза са постройка " Младост " и комплекс " Азимут ", а до два месеца и " Фемили Гардън ". Сграда " Младост " е характерна с фасадния си пакет. Тухлите се измазват с водоотблъскваща и устойчива на непрекъсната влага хастарна мазилка на австрийската компания " Рьофикс ", след което слагаме стъклена вата на Isover, а крайното покритие е минерална мазилка най-голям клас на Mapei. Стъклената вата като топлоизолационен материал има доста преимущества пред необятно употребяваните EPS и XPS. Тя старее доста по-бавно и има в пъти по-добри шумо- и топлоизолационни свойства. Друго, което не се ползва в всеобщото строителство, е, че инсталираме шумоизолация на подовете на всеки апартамент. По този метод неведнъж понижаваме разпространяването на шума в цялата постройка.

Комплекс " Азимут " е характерен с красивата визия на фасадите. В множеството здания се употребяват бутафорни орнаменти за разкрасяване на външния образ, които не наподобяват добре след време, защото стареят бързо. В " Азимут " нашият блян е множеството декоративни детайли да бъдат построени от солидни материали - бетон или камък, тъй че във времето да запазят положителния си естетически тип.

Във " Фемили Гардън " сме създали специфична система на поливен контейнер от дренажни блокчета, която да събира всички дъждовни води от постройките и парка за те да се пренасочват към специфични складове. При потребност водата се употребява за напояване на почвата, като по този метод ще се спестят разноски за поддръжката на зелените площи и растителността. Гарантирали сме ниски такси за поддръжка на парка за първите пет години, които могат да се задържат на тези равнища и по-късно посредством рационално ръководство на комплекса. За образец: годишната такса за двустаен апартамент възлиза на 90 лева, а за тристаен - 110 лева Една от секциите от втория стадий - " Кипарис ", ще бъде с по-луксозно осъществяване.

За пръв път в всеобщо строителство ще използваме тухли на Porotherm 38 W.i Plan. Тези тухли всекидневно се употребяват за къщи, в които качеството и по-скъпото строителство са приоритет на притежателите. Тухлите съставляват периодично повтаряне на постоянна керамична решетка с заряд от минерална вата с ниски стойности на топлопроводимост, висока топлоизолационна дарба и намалени разноски за отопление и изстудяване. Постигат се и спомагателна отбрана от трептения, отлична шумоизолация и 100-процентова отбрана на фасадата от огън. Тухлите Porotherm 38 W.i Plan се създават в град Хайдинг, Австрия.

Също по този начин марката на дограмата в " Кипарис " ще бъде Kömmerling, която е една от най-хубавите PVC дограми на пазара.

Какво следва за " Явор " АД?

- Притежаваме имот за един доста забавен план, ситуиран на 200 м от морето в дъбова гора, на към 6 км от град Варна. Площта на имота е 15 700 кв.м, където ще създадем уютни домове, като една огромна част от тях ще бъдат еднофамилни и двуфамилни къщи. Ще има и една съществена ниска жилищна постройка с жилища. Там средата за живот ще е друга от градския вид. Хората ще живеят измежду природата - в гората покрай морето, където утринната разходка по морския бряг ще лишава минути. Достъпът до града е доста улеснен, тъй като на 3 минути е спирката на постоянни автобусни линии, свързващи кк Златни пясъци и централната част на Варна.

Какво бихте посъветвали всички, които търсят своя нов дом?

- Ако аз търсех жилище в този момент, щях да обърна внимание на няколко неща - да бъде слънчево и ярко, тъй като светлината и топлината са извънредно значими за един дом. Локацията също е доста значима, само че и самостоятелна по отношение на желанията на всеки покупател. И не на последно място е качеството на вложените материали и осъществяване. На настоящия стадий от живота си бих предпочел апартаментът ми да е до морето в гориста област.

Много значимо също е и функционалното систематизиране на стаите и пространствата в жилището. Младите фамилии с дребни деца не всеки път разполагат с доста средства и те биха избрали градски парцел с три обособени стаи, които не безусловно са с огромна площ, само че са оптимално разпределени. По този метод те ще отговорят на настоящите потребности и бюджет на цялото семейство. Ние от " Явор " АД считаме, че всеки, търсещ ново жилище, има избор измежду нашите планове, който дава отговор оптимално на потребностите му.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР