Ясно трябва да се осъзнае, че Европейското железопътно право трябва

...
Ясно трябва да се осъзнае, че Европейското железопътно право трябва
Коментари Харесай

Само конкуренцията ще излекува БДЖ

Ясно би трябвало да се осъзнае, че Европейското железопътно право би трябвало да се ползва в България без никакви взаимни отстъпки.
 Парламентът гласоподава конкуренция наужким на БДЖ
Само цялостното отварянето на пазара за железопътен транспорт на пасажери може да окаже позитивно влияние върху действието на европейската и българска железница – и би трябвало да е ясно, че сред двете не би трябвало да има никаква разлика.

На доста места в Европа, отворения пазар и конкуренцията към този момент усъвършенстваха на качеството на услугите и успеваемостта на публичните разноски. Разбира се останаха и места, където има забележителна опозиция от националните държавни управления.

Ние не може и не би трябвало да си разрешаваме взаимни отстъпки. Само цялостното и безкомпромисно използване на правото може да излекува болната ни система. Няма подозрение, че само конкурентната среда може да бъде локомотива на БДЖ към развиване.

Видяхме до какво положение стигна БДЖ поради неналичието на надзор от държавния регулатор и лимитираното използване на европейските права на пасажерите. Вече надали има някой, който да има вяра, че БДЖ без нужното побутване от страна на действителната конкуренция, ще станат точна и чиста компания с качествени услуги.

БДЖ не могат да се издърпат сами за косите и за какво да го вършат, щом " и да не работим, парите ги има ", както сподели новият шеф Никола Василев. От друга страна, като жители всекидневно следим по какъв начин властта в България дефинира измерими, транспарантни и проверими условия и по какъв начин след това не се следи спазването им.

Така че конкурентният пазар остава единствения ни късмет за по-качествен железопътен превоз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР