Ясен Кацаров, директор на "Топлофикация Перник":С инвестициите ни ще се

...
Ясен Кацаров, директор на "Топлофикация Перник":С инвестициите ни ще се
Коментари Харесай

Топлофикация Перник инвестира в екологични проекти


Ясен Кацаров, шеф на "Топлофикация Перник ":

С вложенията ни ще се увеличи енергийната успеваемост и ще се понижат въглеродните излъчвания

"Топлофикация Перник " извърши всички нужни ремонтни действия за повишение сигурността и надеждността на топлоподаването през зимните месеци. Инвестираме в поддържането на положителното положение на топлопреносната мрежа и мощностите в предприятието. Отделяме голям финансов запас в екологични планове. Нашата цел е да повишим енергийната успеваемост и да се понижат въглеродните излъчвания ", оповестиха от сдружението.

"През летните месеци бяха подхванати значими планови поправки и профилактика на оборудванията и топлопреносната мрежа в града. Подменени бяха хладилните помпи на 5-ти турбогенератор. Старите и износени помпени елементи са сменени с нови, по-икономични. Това е мярка за поощряване на енергийната успеваемост на хладилния цикъл ", съобщи Ясен Кацаров, шеф на "Топлофикация Перник ". По думите му при новите уреди ще се употребява към 1/4 от досегашната сила. Кацаров уточни, че са сменени елементи от нагревни повърхнини на пети парогенератор, който е съществена мощ на Топлоелектрическа централа "Република ". "Почистени са главните сектори на сероочистващата апаратура ", добави шефът на предприятието.

"По време на плановия годишен ремонт бяха актуализирани амортизирани сектори от топлопреносната мрежа. Ревизирани бяха и защитните устройства на паронегераторите. Извършени бяха усъвършенствания в главните цехове на сдружението ", добави Кацаров.

Ключов план за трансформацията на "Топлофикация Перник " е включването в употреба на газовите когенератори. "Съоръженията са финландски. Сумарната им номинална топлинна мощ е до 19,5 мвт, а електрическата - 21,6 мвт. Възнамеряваме да ги експлоатираме целогодишно. Само по време на отоплителния сезон ще потребление въглищата при производството на сила ", изясни Кацаров. Той уточни, че по проект те би трябвало да проработят от идната година. „ Продължаваме осъществяването на стратегическите ни цели за рационализация на предприятието. Фокусът, който сме си сложили, са огромни капиталови планове. Те ще подобрят техническото положение на централата и ще подсигуряват производството на чиста сила от екологични горива. Работим и върху това потребителите ни да получават все по-качествено обслужване. “, уточни Кацаров. Той беше безапелационен, че от години влагат доста труд и старания точно в тези две посоки – екология и потребителска политика.

"Проектът ни за газовите когенератори носи огромни стопански и екологични изгоди, в това число понижаване на въглеродните излъчвания, произвеждане на сила от по-чисто гориво, каквото е природният газ. От години при нас прилагаме най-хубавите съществуващи технологии. Потвърждаваме своя блян да трансформираме индустриалния развой посредством възстановяване на качеството на атмосферния въздух. ", означи Кацаров. "Чрез включването в употреба на когенераторите, град Перник ще получи най-модерното комбинирано произвеждане на топлоенергия и електрическа енергия освен в България, само че и на Балканите ", добави Ясен Кацаров.

"Като индустриално дружество, ние ясно осъзнаваме своята отговорност върху околната среда и своите съграждани. Вярваме, че смяната постоянно стартира от самите нас. По тази причина при нас се реализира непрестанен мониторинг и разбор на отражението от активността на предприятието върху околната среда. На тази база и поради резултатите взимаме решения за понижаване на отрицателното влияние върху природата и възстановяване на качеството на въздуха ", уточни Кацаров.

С цел възстановяване на енергийната успеваемост от Дружеството още веднъж поучават клиентите, когато не са в домовете си, да оставят вентилите на радиаторите на „ звездичка. "За да няма ненужно разхищаване на силата предлагаме на клиентите да не поставят пред отоплителните тела в стаите тежки пердета, обемни предмети и други трудности, които затрудняват топлообмена. Необходимо е и предприемане на енергоспестяващи ограничения – нова дограма, топлоизолация и други ", съобщи Ясен Кацаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР