В Софийския 25 МИР битката ще е сериозна. Там водачи

...
В Софийския 25 МИР битката ще е сериозна. Там водачи
Коментари Харесай

Кой срещу кого в лидерските битки за национален парламент

В Софийския 25 МИР борбата ще е сериозна. Там водачи ще са Бойко Борисов, Христо Петров-Ицо Хазарта, Костадин Костадинов и Корнелия Нинова.

В Пловдив се чака да води Бойко Борисов, а против него да се изправи Асен Василев от Политическа партия - Демократична България и Иван Петков от Българска социалистическа партия.

Лидерска борба се обрисува и в Благоевград . Там един против различен евентуално ще се изправят Росен Желязков от ГЕРБ, Андрей Цеков от ПП-ДБ, Делян Пеевски от Движение за права и свободи, Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия, оповестява.

Във Варна Даниел Лорер още веднъж ще води листата на ПП-ДБ, Даниел Митов - тази на ГЕРБ, Костадин Костадинов на " Възраждане ", а Борислав Гуцанов - на Българска социалистическа партия. Някои знакови лица на партиите са под въпрос за вота. Това са Лена Бориславова в ПП-ДБ, както и Лъчезар Иванов в ГЕРБ.

Част от листите на ГЕРБ към този момент са съвсем подредени, а измежду новите имена на челни позиции излизат юристката от парламентарната група Рая Назарян и някогашният кмет на София Йорданка Фандъкова. По неофициална информация към момента не е позволен въпросът дали Лъчезар Иванов, най-дългогодишният народен представител на ГЕРБ, да остане в листите.

Бойко Борисов ще води листите в 25 столичен регион, както и Пловдив . А водачът на Съюз на демократичните сили и съдружен сътрудник Румен Христов отива в Монтана.

Сериозни разбърквания ще има в " Продължаваме промяната ". Бившият министър председател Николай Денков ще води, с изключение на обичайно в Шумен, и в Бургас, на мястото на Константин Бачийски от СЕК, който се отдели от ПП-ДБ за вота. Асен Василев ще е лидер в листите в Хасково и Пловдив, Кирил Петков и Христо Петров - в София. Очаква се Бойко Рашков да остане в листите на Политическа партия. Но в тях няма да откри водаческо място Лена Бориславова, настояват от партията.

Христо Иванов остава да води в София, а Мартин Димитров - в Русе. Нов лидер ще има в Благоевград - вместо Андрей Гюров ще е някогашният министър на районното развиване Андрей Цеков. Не всички някогашни министри обаче ще са част от листите. При Движение за права и свободи упованията са Делян Пеевски да води две листи. Традиционно съпредседателят на Движение за права и свободи ще поведе в Благоевград, само че евентуално и в Кърджали, където нормално води партийният водач.

Листите на Българска социалистическа партия бяха подредени още в събота. При " Възраждане " се знае, че водачът Костадин Костадинов ще води в София и Варна. А листите на Има Такъв Народ ще са подготвени в края на седмицата.

Въпреки късия живот на този парламент, трусовете не подминаха съвсем никого. Най-много турбуленции имаше при ПП-ДБ. Още при започване на 49-ото Народно събрание Радостин Василев стана самостоятелен народен представител. На прага на изборите от Политическа партия се отделиха и " Средна европейска класа ", и " Зелените ". А някои депутати оповестиха, че не желаят да се кандидатират повече, като Искрен Митев и Росен Костурков, които към този момент направиха своите персонални изказвания в обществената мрежа.

От Българска социалистическа партия си потегля депутатът Богдан Боцев, а Манол Генов няма да се кандидатира, откакто му беше взето водаческото място в Пловдив област и това беше абсурдът на отминалия в събота пленум. По решение на управлението Веска Ненчева беше сложена за лидер, а всички от пловвдивската листа си направиха отказ и я опразниха. Така там следва служебно пренареждане.

В рамките на този мандат бяха изключени и трима депутати от " Възраждане ", които също ще вземат участие във вота, само че с партия " Български глас ".

Срокът за цялостния лист с имената в партийните листи е 7 май. След това - на 8 май в Централната изборна комисия ще бъде изтеглен жребият с номерата в интегралната бюлетина. В 00 часа на 10 май публично стартира предизборната акция за вота 2 в 1.

В последните три години в страната ни се организираха общо седем пъти избори - пет за парламент, един за президент и вицепрезидент и един локален избор. Данните демонстрират, че най-скъпи са били последните локални избори - 188 милиона лв..

Веднага след тях се подреждат изборите през ноември 2021 година - 149 милиона лв.. Те обаче също бяха " 2 в 1 " - и парламентарни, и президентски. На трето място по разходи са парламентарните избори 2021 година - над 108 милиона лв. и вотът от април предходната година - 106 милиона лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР