Японското правителство стартира национален конкурс, призоваващ за идеи, които да

...
Японското правителство стартира национален конкурс, призоваващ за идеи, които да
Коментари Харесай

Япония стартира кампания, която да промотира консумацията на алкохол

Японското държавно управление започва народен конкурс, призоваващ за хрумвания, които да насърчат хората да пият повече алкохол. Причината е, че смяната в настройките измежду младежите е довела до спад в данъчните доходи, оповестява The Guardian.

Кампанията The Sake Viva!, която се организира от Националната данъчна организация на Япония, приканва хората на възраст от 20 до 39 години да излязат с оферти, с цел да оказват помощ за съживяването на известността на алкохолните питиета, които са изпаднали в недружелюбност заради измененията в метода на живот по време на пандемията от COVID-19.

Състезанието, което продължава до 9 септември, приканва за „ нови артикули и дизайн “, както и за способи за увеличение на домашната консумация на обичайни японски алкохолни питиета.

Участниците ще бъдат насърчени да изследват и методите за продажба, употребявайки метавселената.

Данъчните в Япония оповестяват, че потреблението на алкохол е спаднала от приблизително 100 литра годишно на човек през 1995 година до 75 литра през 2020 година Намаляването на продажбите на алкохол обаче удря бюджета на страната, който към този момент има недостиг от над 48 трилиона йени (290 милиарда долара)

Данъците върху алкохола съставляват 1.7% от данъчните доходи на Япония през 2020 година спрямо 3% през 2011 година и 5% през 1980 година Общите доходи от налози върху алкохолни питиета през финансовата 2020 година са намалели с над 110 милиарда йени до 1.1 трилиона йени спрямо миналата година. Това е най-големият спад в приходите от налози върху алкохола от 31 години насам, съгласно Japan Times.

Наблюдава се изключително внезапен спад в потреблението на бира, като размерът на продажбите бележи спад от 20% до под 1.8 милиарда литра.

Пивоварната Kirin, която създава Kirin Lager и Ichiban Shibori, споделя, че потреблението на бира на глава от популацията в Япония е възлизала на към 55 бутилки през 2020 година, което е спад от 9.1% по отношение на миналата година.

Министерството на здравеопазването на Япония съобщи, че се надява акцията да подсети на хората, че е редно да пият единствено „ подобаващото количество алкохол “.

Финалистите в състезанието ще бъдат поканени на церемония гала по награждаването в Токио на 10 ноември, а данъчната работа съобщи, че ще поддържа комерсиализацията на концепциите на спечелилия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР