Японското правителство присъди на бившия премиер Шиндзо Абе, който беше

...
Японското правителство присъди на бившия премиер Шиндзо Абе, който беше
Коментари Харесай

Япония присъди посмъртно на Шиндзо Абе най-високото си държавно отличие

Японското държавно управление присъди на някогашния министър председател Шиндзо Абе , който беше убит в петък в град Нара, в Западна Япония, Върховния медал на хризантемата, който е най-високото  държавно отличие, съобщи Асошиейтед прес.

Днес в храма " Зоджоджи " в Токио имаше поклонение за Абе, като на него участваха министър председателят Фумио Кишида и депутати. Американската министърка на финансите Джанет Йелън, която е на аудиенция в Япония, също беше в храма, заяви представител на министерството. Император Нарухито и императрица Масако изпратиха цветя и представител на императорския замък, който да възпламени от тяхно име тамян в храма.
Абе е четвъртият министър председател, който получава Върховния медал на хризантемата в поствоенна Япония. В предишното оценката е било присъждано и на няколко задгранични държавни ръководители.
 
 БГНЕС

Утре в храм в Токио щ е се организира траурна гала в памет на Абе , а някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че обмисля да участва на нея. Той сподели пред новинарския онлайн портал " Брайтбарт ", че разисква въпроса за сходна аудиенция със фамилията на Абе и напомни, че някогашният японски министър председател е бил първият задграничен водач, с който той се е срещнал, откакто през 2016 година завоюва президентските избори в Съединени американски щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР