Издателска къща ХЕРМЕС“ представяТОВА НЕ Е ДИЕТАот Давиния ТейлърОбем 288

...
Издателска къща ХЕРМЕС“ представяТОВА НЕ Е ДИЕТАот Давиния ТейлърОбем 288
Коментари Харесай

Как да сме здрави и щастливи без диета

Издателска къща „ ХЕРМЕС “

п редставя

ТОВА НЕ Е ДИЕТА

от Давиния Тейлър

Обем 288 стр.

Цена 19,95 лева

ISBN 978-954-26-2363-2

Превод Йорданка Траянова  

Здрави и щастливи без старания на волята и без апетит

Очаквайте на 14 май!

 

За книгата

 

Омръзна ли ви да се лишавате и да сте непрестанно гладни, с цел да свалите килограми? Объркват ли ви спорните препоръки за оптимално хранене? Вярвате ли, че има лесни и ефикасни способи да постигнете положително здраве и форма? Давиния Тейлър изцяло ви схваща и може да ви помогне. След години битка със зависимости, наднормено тегло и меланхолия тя стартира да се интересува от биохакинг и да вкарва промени в метода си на живот, с цел да се оправи с намаления тонус и неприятното въодушевление. Съвсем скоро тя усеща себе си по-енергична и уверена, а като непряк резултат отслабва доста, без да гладува.

В тази книга майката на четири момчета разкрива своите здравословни трикове – от палеохранене и физическа интензивност до добавки и студени душове, които са й помогнали да реализира и поддържа отлична форма и прочувствен баланс без огромни старания на волята.

Разделена на четири елементи – хранителен режим, психическа резистентност, физическа интензивност и отмора, книгата предлага холистичен метод към отслабването и положителното въодушевление, като припомня, че същинското здраве не се показва единствено в това какво ядете и какъв брой упражнявате.

 

Откъс

 

ЗАЩО НЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) Е НУЖНА ВОЛЯ?

Чували ли сте някой да споделя: „ Чувствам се доста зле, по тази причина желая една ябълка “? И аз не съм. Ние постоянно желаеме вино или торта, тъй като мозъкът ни жадува за мигновен допаминов скок. Като прибавим и възприятието на виновност, че не ви доближава воля, непосредствено влизате в порочния кръг.

Спрете да чувствате виновност, тъй като в последна сметка по този начин се обричате на неуспех. Това, което ви кара подсъзнателно да търсите нездравословна храна и да се подлагате на диети, са рекламите, маркетинговите трикове и обществените медии. Индустрията за здравословно хранене желае да се неуспехите, с цел да може да печели повече пари от вас, поради което се въртите в колелото на лишенията от толкоз дълго време.

Не става дума просто да си кажете: „ Днес няма да хапвам бисквитка с чая “. Става въпрос за вълшебната връзка вътрешности – мозък, за която скоро ще обясня в детайли, и за това да се спрат тези неконтролируеми стремежи. Накратко: здрав дух – крепко тяло, и назад.

Да спрете да ядете нездравословна храна, в случай че сте на диета, е същото като да спрете алкохола, в случай че сте пияч. Вече съм трезва от 13 години и поглеждайки обратно, съзнавам, че с цел да се откажа от пиенето, ми е трябвала патерица, а защото виното не беше алтернатива след рехабилитацията, се обрънах към въглехидратите.

Ако се пробвате да се откажете от нещо единствено със силата на волята си, без значение дали е храна, алкохол, или медикаменти, най-после отново ще се върнете към него, тъй като това, което ви е належащо, е вечно да измененията мисленето си, с цел да нямате повече потребност от патерици. Дори Анонимните алкохолици и Анонимните наркомани предлагат медитацията като метод за смяна на мисленето.

Зарежете силата на волята, в случай че би трябвало да съм почтена. Според мен всеки, който се пробва да отслабне с воля, в последна сметка няма да успее, тъй като не е трансформирал нито мисленето си, нито навиците си. Такива хора в действителност се пробват да не вършат нищо в това отношение и надлежно липсва дълготраен резултат.

От личния си опит споделям, че в случай че сте готови, воля няма да ви би трябвало. Щом разполагате с всички нужни оръжия (като да вземем за пример знанието по какъв начин действат мозъкът и тялото) и имате действителна визия какво ви следва и с какво ще би трябвало да се справите, всичко ще бъде наред. В този случай воля няма да ви е нужна, тъй като – с изключение на при в действителност изключителни условия (да, предмеснструалният синдром е едно от тях, само че аз мога да хаквам даже и него) – просто няма да изпитвате тези мощни стремежи.

Това, което разбрах, е, че казусът не е в неналичието на воля, а че от прекомерно доста диети и погрешно хранене равнищата на серотонин, допамин и окситоцин са толкоз отвън баланс, че ние непрекъснато търсим с какво да ги повишим и да се почувстване „ щастливи “. Но в случай че съумеете да накарате невронните връзки да работят оптимално, имате всички шансове да съумеете в начинанието си. Силата на волята няма да помогне, само че вярното хранене, добавките и знанието ще го създадат.

Но да стартираме изначало. Не можете да се придържате към каквато и да е диета или здравословен режим, в случай че страдате от недостиг на хранителни субстанции, което се случва при множеството хора, подлагащи се на диети за намаляване. Шокираща е информацията, че към три милиона души в Обединеното кралство страдат от недохранване или са в риск от недохранване. И това не е, тъй като няма задоволително храна – макар че в някои случаи и това е причина – а тъй като не консумираме същинска храна. Какво имам поради? Имам поради храна, която не е пакетирана, а идва непосредствено от растения или животни. Храна, която е била позната на нашите предшественици, които в никакъв случай през живота си не са виждали опакована бутерка с усет на сирене.

Ако сте нещастни и изтощени от незадоволително храна или от погрешно хранене, по какъв начин тъкмо ще впрегнете „ волята “ си да изрине този отпадък? Хората непрекъснато ми приказват за мощ на волята, само че мога да се закълна, че тя е непотребна, в случай че се храните вярно и имате добър химичен баланс в мозъка. Ако съумеете да постигнете тези две неща, тялото ви няма да изпитва потребност от нищо и затова няма да би трябвало да се борите с ненаситен вкус, нито да се подлагате на изтощителни диети. Също по този начин няма да се насилвате да се движите, тъй като, когато силата ви се възвърне и тялото ви работи оптимално, вие сами ще желаете да се движите и да се чувствате добре.

Освободете се от концепцията за мощна воля и вместо това се постарайте да се свържете с потока.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР