Японският автомобилен производител Nissan Motor Company реши да затвори фабриката

...
Японският автомобилен производител Nissan Motor Company реши да затвори фабриката
Коментари Харесай

Nissan затваря най-големия си завод в Европа

Японският авто производител Nissan Motor Company реши да затвори фабриката си в Барселона като част от проекта си за преструктуриране в международен мащаб. Това е най-големият цех на компанията в Европа след този във Англия, която към този момент не е член на Европейски Съюз, само че до края на годината остава част от единния пазар.

Затварянето на завода в Испания ще докара до загубата на 3000 работни места, заяви испанското държавно управление, представено от Reuters.

В момента компанията преглежда разнообразни разновидности за своето преструктуриране в международен мащаб и много дълго обмисляше този ход. Очаква се Nissan публично да оповести своя тригодишен проект за оцеляване по-късно през днешния ден, като държавното управление на Испания приканва автомобилният производител въпреки всичко да намерения и за други разновидности вместо изцяло затваряне на фабриката. Като мотив се акцентира, че това решение ще коства 1 милиарда евро, а едно изцяло адаптиране на фабриката съгласно новите условия за произвеждане би коствало доста по-малко, означават от испанското държавно управление.

В Барселона се създават главно електрически микробуси и пикапи. Заводът и сега работи много под потенциала си, което провокира митинги на служащи, стачкуващи от началото на месеца, напомня Reuters.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР