Японските авиолинии назначиха първата си жена за президент - бивша

...
Японските авиолинии назначиха първата си жена за президент - бивша
Коментари Харесай

Тя беше стюардеса, а днес е първата жена начело на Japan Airlines

Японските авиолинии назначиха първата си жена за президент - някогашна стюардеса, която се е издигнала до висшия мениджмънт. Новият пост на Мицуко Тотори е значим и тъй като страната ѝ към момента се бори да преодолее разликата сред половете на работното място, написа онлайн изданието на CNN.

Те се причислява към Japan Airlines през 1985 година - годината, в която " Джъмбо Джет " на самолетната компания се разпада във въздуха и 520 души умират. Това е една от най-тежките авиокатастрофи в историята.
 Икономиката на Япония записва забележителен спад
Третата стопанска система в света записва забележителен спад

Наблюдава се внезапно утежняване на данните за Брутният вътрешен продукт през третото тримесечие

Тотори в началото е стюардеса, само че пораства в йерархията до старши изпълнителен шеф на JAL. От компанията особено акцентират опита ѝ в областта на сигурността.

Назначението идва в миг, когато японските компании са изправени пред все по-голям напън да усилят разнообразието на половете и да се оправят с разликата в заплащането на мъжете и дамите, която е най-голямата измежду страните от Г-7 и съвсем два пъти по-голяма от междинната стойност за групата на развитите стопански системи в Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
 Авиокомпаниите излизат от рецесията: Колко ще завоюват през 2023-а?
Авиокомпаниите излизат от рецесията: Колко ще завоюват през 2023-а?

IATA оцени пътническия трафик на 4,35 милиарда души, приходите на $896 милиарда

" Има служителки, които се борят с кариерните си стъпки или минават през огромни житейски събития. Надявам се, че назначението ми за президент може да ги окуражи ", съобщи Тотори на конференция.

В момента японските авиолинии се пробват да се възстановят от спада от времето на пандемията и туристите се завръщат в Япония.
 Кои са самолетните компании с минимум закъснения през 2023 година
Кои са самолетните компании с минимум закъснения през 2023 година

В Европа отпред е нискотарифен транспортьор

Безопасността на самолетните компании е в центъра на вниманието след конфликта сред аероплан на JAL и аероплан на японската брегова защита на летище Ханеда в Токио този месец. Всички 379 души на борда на самолета съумяха да се спасят, откакто той избухна в пламъци.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР