Бившият главен изпълнителен директор на BP Бърнард Луни губи около

...
Бившият главен изпълнителен директор на BP Бърнард Луни губи около
Коментари Харесай

Лишиха от $40 милиона обезщетение бившия бос на BP

Бившият основен изпълнителен шеф на BP Бърнард Луни губи към 40 млн. $ обезщетение, защото бордът на компанията е решил, че той е направил " съществено нарушаване ", защото не е разкрил цялостните детайлности към непозволените връзки със чиновници, довели до уволнението му, оповестяват международните организации.

" След разискване, бордът стигна до заключението, че господин Луни умишлено е подвел борда, като е дал неточни и непълни уверения през юли 2022 година ", се споделя в известието на BP от сряда. В резултат Луни е уволнен без предупреждение.
 BP е на рекордна облага от петрол и газ
BP е на рекордна облага от петрол и газ

Компанията внезапно сви своите " зелени " цели поради огромното търсене

Той подаде оставка през септември, откакто призна, че не е бил " изцяло транспарантен " по отношение на " предходните си връзки с сътрудници ".

През май 2022 година " бордът на Вербовъчна разработка получи и прегледа изказвания, с поддръжката на външен юридически консултант, свързани с държанието на господин Луни във връзка с персонални взаимоотношения с сътрудници от компанията ", обявиха от петролния колос през септември, като съгласно изказването информацията е пристигнала от неизвестен източник.

По време на този обзор Ллуни е разкрил " дребен брой минали взаимоотношения с сътрудници преди да стане основен изпълнителен шеф ", само че не е открито нарушаване на Кодекса за държание на компанията.
 Шефът на British Petroleum подаде оставка - аргументите
Шефът на една от най-големите в света петролни компании подаде оставка - аргументите

Бърнард Лууни е основен изпълнителен шеф на Вербовъчна разработка от 2020 година

Вербовъчна разработка декларира, че Луни няма да получава повече заплата, пенсионно обезщетение или компенсации, а също по този начин няма да получи годишния си бонус за 2023 година и би трябвало да върне половината от паричната част на годишния си бонус за 2022 година

Това е един много позорен завършек на над 30-годишна кариера - Луни стартира работа в BP на 21 години през 1991 година, като през юли 2020 година стана основен изпълнителен шеф.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР