Една от най-интересните CEO рокади в бизнеса с облекло в

...
Една от най-интересните CEO рокади в бизнеса с облекло в
Коментари Харесай

Тя се съгласи да я понижат, а скоро ще води световен производител на облекло

Една от най-интересните CEO рокади в бизнеса с облекло сега е в ход в дънковия колос Levi " s. От края на януари там изпълнителен шеф ще стане Мишел Гас. Тя поема щафетата от Чип Берг, откакто на процедура се съгласи на намаляване, с цел да стане част от компанията още преди година, написа Fortune.

Берг беше отпред на Levi Strauss & Co. от 12 години. По думите му по това време той е бил верният човек, тъй като " марката не работеше ", а той е експерт точно в тази област. " Сега от ден на ден и повече от нашия бизнес е търговията - директните ни продажби пораснаха от към 20% до 40%. Прецених, че ни би трябвало някой с разнообразни качества ", споделя той.
 Levi Strauss бе оценена на $6,6 милиарда
Компанията, която измисли дънките, излезе още веднъж на борсата след 34-годишно неявяване

Тя набра $623,3 милиона

Първоначално бордът желае Берг да бъде завещан от кадър на компанията, само че той е безапелационен - единствено външен човек може да внесе нужната експертиза.

Спира се на Мишел Гас - изпълнителен шеф на комерсиалната верига Kohl`s с опит на мениджърски позиции и в Starbucks. Предлага ѝ да напусне сегашната си работа и да пристигна при него като президент - с концепцията, само че без никаква гаранция, че след 12-18 месеца ще е CEO.

Иначе казано - приказваме за намаляване.

" Когато получиш сходна опция, би трябвало да мислиш дълготрайно. Познавах се с Чип от 10 години, бяхме дружно в P&G. (...) И от двама ни се изискваше избрана невзискателност, трябваше да оставяме егото на вратата ", спомня си Гас.
 Levi's желае да понижи зависимостта от продажбите на дънки
Levi`s желае да понижи зависимостта от продажбите на дънки

Ризите към този момент съставляват 21% от общите продажби, а аксесоарите, обувките и панталоните - 16%

В бордовете на всички огромни компании има сходни диспути - вътрешен или външен човек. Според Берг, в Levi " s са основали " нов модел за заместничество " на поста на изпълнителния шеф - с дълъг временен интервал за опознаване на бизнеса и акомодация.

Първите цели на Гас са увеличение на интернационалното наличие на компанията и ориентирането ѝ преди всичко към директните продажби.

Чип Берг ще остане в борда, преди публично да се отдръпна на 26 април. След това до края на финансовата година ще е на съветническа позиция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР