От днес, експресната излетна линия Х50 отново се обслужва от

...
От днес, експресната излетна линия Х50 отново се обслужва от
Коментари Харесай

Двуетажният автобус до парк Врана се завърна

От през днешния ден, експресната излетна линия Х50 още веднъж се обслужва от двуетажен рейс. За това заяви на страницата си общинският консултант Карлос Контрера.

Идеята за развиване на експресни излетни линии, обслужвани с двуетажни рейсове започва напролет на 2023 година, когато дружно с специалиста Марио Евстатиев и екипът му " ИБИС техници - София " започнаха серия от проби с възложен безплатно дабълдекър още веднъж по линията до парк " Врана ". Сега следва стартирането на още една двуетажна линия - до центъра на Банкя.

Тя бе разкрита още през септември 2023 година, само че стартирането и се отсрочи заради нуждата от рейсове и дефицита на водачи. В края на седмицата, " Столичен автотранспорт " ЕАД даде позитивно мнение за разкриването и, като сега се окачва само подписа на заместник-кмета по превоз, обясниха създателите на концепцията. Когато линията до Банкя тръгне, от пл. Свети Александър Невски ще има две експресни излетни линии, които ще се обслужват с двуетажни рейсове.

Те ще имат синхронизирани написания, които да обезпечат комфортни прекачвания и да създадат допустимо пътуването от Дружба до Банкя за по-малко от един час. По неофициална информация, линията до Банкя ще тръгне от 1 май, което ще съвпадне и със серията от почивни дни във връзка деня на труда, Великденските празници и Гергьовден.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР