Япония планира да закупи най-малко 20 допълнителни изтребители F-35A през

...
Япония планира да закупи най-малко 20 допълнителни изтребители F-35A през
Коментари Харесай

Япония иска да купи поне още 20 изтребителя F-35A

Япония възнамерява да закупи минимум 20 спомагателни изтребители F-35A през идващите шест години, оповестява " Ройтерс ".

" От позиция на бюджета и индустриалните графици е уместно ново придобиване на към 25 самолета ", разяснява източник, осведомен с проекта, който не желае да бъде назван, защото не е акредитиран да приказва с медиите. Смятат за купят окомплектовани самолети от Съединени американски щати, на стойност към 100 млн. $ всеки, което ще спести на Япония към 30 млн. $ на изтребител.

Покупката се прибавя към поръчка от 42 изтребителя, множеството от които се строят в цех за " дефинитивно сглобяване и инспекция " в Япония, ръководен от Mitsubishi Heavy Industries. Заводът на " Мицубиши " е един от двата такива завода отвън Съединени американски щати, като другият е в Италия и се ръководи от " Леонардо Спа ".

Тъй като Китай обновява своята авиация, в това число и стелт самолети, а Северна Корея се стреми към нуклеарни оръжия и стратегии за балистични ракети, F-35 ще усили в допълнение зависимостта на Япония от американската военна технология, против техни евентуални противници в Азия.

Япония обмисля и закупуването на F-35B, версията с отвесно политане и кацане на изтребителя. Този модели може да се употребява от дребни острови в Източнокитайско море или кораби от клас " Изумо ".

" Все още не сме създали проект и оценяваме от кои бойни самолети имаме потребност ", разяснява военният министър Ицунори Онодера.

Министерството ще изготви два отбранителни отчета до края на годината, които ще очертаят задачите на Япония за сигурност и проектите за военни поръчки за идващите пет години, от април 2019 година

Първият от 42-та изтребителя F-35 поръчани от Япония са разгърнати във въздушната база " Мисава " в Северна Япония. Японските публични лица и ръководители на Lockheed Martin ще участват на гала в събота, с цел да отбележат влизането на първия японски F-35 в употреба.

Япония също по този начин желае да сътвори и собствен личен изтребител F-3, макар че високата цена за създаване значи, че евентуално ще би трябвало да откри задгранични сътрудници за шерване на разноските. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР