Японец, осъден на смърт през 2015 година заради убийството на

...
Японец, осъден на смърт през 2015 година заради убийството на
Коментари Харесай

Екзекутираха японец заради голямото клане в Токио през 2008 година

Японец, наказан на гибел през 2015 година поради убийството на седем души на улица в токийския квартал Акихабара, е бил екзекутиран. 39-годишният Томохиро Като се врязал в навалица в квартала измежду бял ден с дребен камион, преди да излезе от него и да стартира на ръга с нож минувачите. Престъплението бе осъществено през 2008 година.

Нападателят, тогава 25-годишен, съумял да убие 7 души и да рани 10. Пред полицията е декларирал, че е отишъл в Акихабара, " с цел да убива, без значение кого ", предаде Агенция Франс Прес, представен от БНР. Томохиро Като е наследник на банкер. Той е работил краткотрайно в цех за производството на автомобилни елементи в дребен град в централна Япония. Точно преди да извърши всеобщото ликвидиране в Токио, Като научил, че договорът му щял да бъде преустановен в края на юни 2008 година и че той щял да загуби и ведомственото жилище, в което живеел чартърен. 

Освен това жена, с която имал онлайн връзка, внезапно спряла да му написа, откакто той и изпратил своя фотография, което довело до проблеми със самочувствието му, оповестиха прокурори. След това закононарушение управляващите не разрешиха притежаването на ножове с двойно острие с дължина над 5,5 сантиметрапод опасност от наказване 3 години затвор или санкция 500 000 йени (около 3660 долара).

Това е първо осъществяване на смъртна присъда от декември насам в Япония. Тогава бяха екзекутирани  посредством обесване, което нормално се ползва при смъртни присъди, трима наказани на гибел за убийства. Япония дружно със Съединени американски щати е една от последните индустриализирани  и демократични страни, които постановат смъртно наказване - една присъда, която значително се поддържа от японското общество.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР