Русия ще идентифицира американски активи, включително ценни книжа, които може

...
Русия ще идентифицира американски активи, включително ценни книжа, които може
Коментари Харесай

Указ на Путин разкрива отговора на евентуално изземване на руски активи от САЩ

Русия ще разпознава американски активи, в това число скъпи бумаги, които може да се употребяват като отплата за вредите, които ще бъдат претърпени от конфискацията на съветски активи в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, базирайки се на декрет, подписан през днешния ден от съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975.

Указът дава на съветската държавна комисия за продажба на задгранични активи правото да разпознава съответното имущество. Решенията за отплата обаче ще се вземат от съда.

Европейският съюз ще усети цялостната сила на съветските ответни ограничения поради проекта си да употребява конфискацията на замразени съветски активи в помощ на Украйна, съобщи в това време говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Страните членки на Европейски Съюз публично одобриха проект за потребление на замразените в Европейски Съюз активи на съветската централна банка за помощ в защитата на Украйна, заяви белгийското държавно управление във вторник. Русия твърди, че сходни дейности са противозаконни и подкопават основите на международната финансова система.

" Става дума за следващия опит за легализиране на кражбата на държавно равнище ", сподели Захарова.

Американската министърка на финансите Джанет Йелън съобщи по-рано, че замразените съветски активи съставляват евентуален източник на помощ за Украйна следващата година и по-късно. Преговарящите от Г-7 от седмици разискват по какъв начин най-добре да употребяват съветските активи на стойност 300 милиарда $, които бяха замразени след съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година

Русия заплашва с ответни ограничения от седмици, само че опциите на Москва са лимитирани, когато става въпрос за държавни активи, и не е ясно каква форма може да одобри възможното ответно деяние, показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР