Ямбол. В навечерието на Световния ден на здравето и професионален

...
Ямбол. В навечерието на Световния ден на здравето и професионален
Коментари Харесай

Тържествено бяха връчени наградите за медицина в Ямбол

Ямбол. В навечерието на Световния ден на здравето и професионален празник на здравните служащи - 7 април, бяха раздадени обичайните награди по Правилника за оценките и премиите на Община Ямбол на най-заслужилите здравни експерти. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Отличията бяха връчени от кмета на община Ямбол Валентин Ревански на тържествена гала в Културно-информационен център " Безистен ".

" За мен е чест да бъдем дружно в навечерието на Вашия професионален празник! Професията Ви е не просто работа, а предопределение и орис. Може би от време на време ние, пациентите, желаеме от Вас прекомерно доста. Това обаче е поради безрезервната ни религия и вяра във Вас, тъй като Ви поверяваме най-ценното, което имаме – живота и здравето. Затова и благодарността ни към Вас е откровена и дълбока. Във времена на тествания Вие почтено изпълнявате Вашия дълг. Още през първите дни на пандемията бяхте на първа линия, рискувайки Вашето здраве. Много от вас живяха надалеч от своите близки и другари, борейки се на ръба на своите благоприятни условия и сили. От цялото си сърце желая да Ви пожелая здраве и благополучие и, несъмнено, да ви благодаря за неуморния труд, който полагате. Както на Вас, по този начин и на всички медицински служащи в нашия град! Вярвам, че скоро ще работите при тези условия, които заслужавате! Благодарим Ви, че сте до нас! ", с тези думи кметът на Ямбол Валентин Ревански се обърна към медиците в залата.

Тази година Награда на името на Анка Александрова получи Валентина Вълкова Петрова, операционна здравна сестра в Хирургично поделение на Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Свети Пантелеймон “. Предложението беше направено от Регионална колегия-Ямбол на Българската асоциация на експертите по здравни грижи.

Наградата Почетен знак „ Герб на Община Ямбол “ получиха доктор Стоянка Христова Лазарова, доктор Катя Христова Петкова и доктор Мария Иванова Бързева -Ал Самра по предложение на Районната гилдия на Български зъболекарски съюз, както и Веселина Вълчева Иванова, основен фелдшер, Ваня Кръстева Митраджиева, здравна сестра, Галя Йорданова Чуканова, рехабилитатор, Станка Стоянова Бъчварова, здравна сестра, Иван Георгиев Даскалов, фелдшер, препоръчани от Регионална колегия-Ямбол на Българската асоциация на експертите по здравни грижи.

Почетен знак „ Герб на Община Ямбол “ получиха и здравни институции: Инфекциозно поделение, Пневмофизиатрично поделение, Отделение по анестезиология и интензивно лекуване, Спешно приемно поделение и Микробиологична лаборатория на Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Свети Пантелеймон “, Регионална здравна ревизия – Ямбол, Център за незабавна здравна помощ, Специализирана болница за интензивно лекуване по кардиология – Ямбол, Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Св. Йоан Рилски “ и Диагностично-консултативен център 1 – Ямбол. Те бяха препоръчани за премия от Районната гилдия на Български лекарски съюз.

За тържествената атмосфера по време на церемонията способстваха квартет от Камерен отбор " Дианополис ", Радосвета Хъркова и оперната прима Цветомира Гицова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР