Ямбол. Кметът на община Ямбол Валентин Ревански проведе работна среща

...
Ямбол. Кметът на община Ямбол Валентин Ревански проведе работна среща
Коментари Харесай

Кметовете на Ямбол, Шумен и Силистра ще настояват за изграждането на скоростен път

Ямбол. Кметът на община Ямбол Валентин Ревански организира работна среща с народния представител Димитър Иванов и с кметовете на общините Силистра и Шумен - доктор Юлиян Найденов и Любомир Христов. На срещата участва и Николай Тончев - ръководител на Българска стопанска камара – Шумен. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .

Основна тематика на диалога беше построяването на първокачествен четирилентов път от Силистра - Шумен - Ришки проход - Ямбол - Елхово - Одрин, който ще доближава до трансграничната връзка Силистра-Кълъраш. Важно изискване за реализирането на концепцията е и строителството на мост сред Силистра и Кълъраш. Въпросите се разискват от години от представители на държавно и на интернационално равнище.

Подробности за значимостта от построяването на транспортната връзка бяха показани от доктор Юлиян Найденов. Предимствата на този път са, че той е със 108 километра по-кратък, в сравнение с всички други пътища, които свързват Република Турция и Близкия изток със страните от Североизточна Европа и Скандинавския полуостров. Ако страната помогне за построяването на тези уреди, неизбежно ще се подобрят както вътрешните, по този начин и задграничните вложения. Цялостното развиване на районите и на обитаемоте места, през които ще минава трасето, също ще се усъвършенства, акцентира кметът на Силистра. Той добави, че по тази тематика са извършени доста срещи и са изпратени писма до Министерски съвет. " Никой няма да загуби от това, в случай че тази инвестиция от страна на страната се реализира. Средствата, които ще се дадат, ще могат да се възстановят ", добави още градоначалникът.

Народният представител Димитър Иванов разяснява, че напълно е ремонтирана връзката сред Ямбол и път I-7. " Има подготвен план и задание за главен ремонт и на втората връзка с основен път I-7, Окоп – Елхово, който уповавам се, че ще се осъществя. Икономическото и инфраструктурното развиване би трябвало да продължи. В момента имаме неповторим късмет - разширението на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Хамзабейли " и би трябвало да го използваме ", добави още Иванов.

Кметът на Ямбол акцентира, че общините би трябвало да бъдат по-настоятелни към представителите на държавната администрация, да работят дружно и да се поддържат. Валентин Ревански обърна внимание и от нуждата за ефикасна транспортна връзка сред Северна и Южна България.
Кметовете на трите общини показаха подготвеност и бяха безапелационни, че ще продължат да упорстват за построяването на двете значими транспортни връзки - първокачествен път сред Лесово и Силистра и на мост над река Дунав при Силистра-Кълъраш. Ако тази концепция се осъществя, градовете ще имат още една вероятност за своето развиване.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР